Ο Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε 2.12 εκ. ευρώ για έργα σε Εθνικό Κήπο-Φιλοπάππου

Μπακογιάννης: Επιστρέφουμε αναβαθμισμένο και ανανεωμένο στους Αθηναίους τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται


ΕΛΛΑΔΑ
19:02
31/07/2020
Ο Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε 2.12 εκ. ευρώ για έργα σε Εθνικό Κήπο-Φιλοπάππου
5
loading

Τη χρηματοδότηση με 2,12 εκατομμύρια ευρώ έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τα δύο αυτά ιστορικά τοπόσημα της πρωτεύουσας, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Αθηναίων.

Τα δύο έργα εντάχθηκαν για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μετά την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων, η οποία έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Οκτώβριο και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

 • Μελέτη Αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου
 • Γεωχωρική Αποτύπωση Λόφου Φιλοπάππου και Εθνικού Κήπου
 • Έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου
 • Καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών-μονοπάτια Πικιώνη
 • Φυτεύσεις
 • Στήριξη επισφαλών τμημάτων
 • Ανακατασκευή παιδικών χαρών Εθνικού Κήπου και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την απόφαση έκανε της εξής δήλωση: «Η ένταξή στο Πράσινο Ταμείο, είναι η αφετηρία μίας νέας διαδρομής, στον μαραθώνιο της Αθήνας για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Για την αναβίωση εμβληματικών περιοχών της πόλης και ολόκληρης της χώρας. Για εμάς, στον Δήμο των Αθηναίων, αυτή είναι μία σημαντική στιγμή γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη και έργα, επιστρέφοντας στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται, αναβαθμισμένο, ανανεωμένο και αξιοπρεπή. Η δουλειά που ξεκινά στο λόφο Φιλοπάππου και στον Εθνικό Κήπο, είναι μέρος των έργων που επαναπροσδιορίζουν την Αθήνα ως προορισμό. Είναι έργα που αξίζουν σε όλους όσοι περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια να αλλάξει η πόλη τους, η πόλη μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar tzafar1

  Ρε τι κατάρα είναι αυτή; Ο μεγάλος γιος πρωθυπουργός κι ο μικρός δήμαρχος της πρωτεύουσας; Οικογενειακή επιχείρηση, την έχει κάνει την Ελλάδα η πακιστανοφαμίλια.

 2. avatar Εσύ πληρώνεις τα λογαριασμό

  Μετά από το Μεγάλο Φαγοπότι στη Λεωφ. Πανεπιστημίου που κατάντησε δρομάκι, την Βασ. Όλγας, το Σύνταγμα κλπ...
  [...]

 3. avatar Ότι θέλεις λέω

  [...]......να φάμε και εμείς ρε παιδιά, να τα φάμε όλοι μαζί.

 4. avatar SER 30

  ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ [...], ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ / ΤΡΙΤΣΗ / ΒΕΙΚΟΥ / ΣΤΡΕΦΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ . ΡΗΜΑΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΣΕΞΟΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΞΕΡΑΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΝΑ ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΝΕ ΜΕ ΟΥΡΑ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΑΚΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ . ΠΟΣΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΡΚΟΑΛΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ? Α ΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΟΥΔΕΙΣ . ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΞΑΙΣΙΑ .

 5. avatar Κοίτα τώρα

  Αν είναι ότι έκανες στην Πανεπιστημίου να κάνεις και στον Εθνικό κήπο άστο καλύτερα δήμαρχε...... μην κάνεις τίποτα.
  Ότι έκανες έκανες στους κατοίκους αυτής της πόλης, άσε τα έρημα ζωντανά στην ησυχία τους,μην τα βάζεις τώρα και με τα περιστέρια που δεν έμεινε δλδ και κανένα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει