Το αδιαχώρητο φαίνεται πως σημειώθηκε έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην Πλατεία Γεωργίου του Α΄ στην Πάτρα όπως βλέπετε και στα βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικό thebest.gr, πολίτες που δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας δηλαδή αποστάσεις και με ελάχιστους από αυτούς να φορούν μάσκα, ήταν στοιβαγμένοι για να προλάβουν ένα εισιτήριο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορμή για το συνωστισμό τόσων ανθρώπων ήταν τη δωρεάν παραλαβή εισιτηρίων που διαθέτει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για την συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τη Γιώτα Νέγκα, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βούντενης.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπήρχε οργάνωση για την τήρηση σειράς προτεραιότητας και την ασφαλή προσέλευση των πολιτών στο εκδοτήριο δεδομένου ότι παρών ήταν ένας και μοναδικός υπάλληλος στο ταμείο του θεάτρου.

Η λύση φαίνεται πως δόθηκε με την παρουσία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που επέβαλλαν την «τάξη» στους απείθαρχους πολίτες.