Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συνεχίζει έμπρακτα τις κινήσεις εξωστρέφειας, προβολής της προσπάθειας της Ελλάδας για μεταστροφή της έως σήμερα πορείας αλλά και τη δημιουργία πλατφόρμας επικοινωνίας της κυβέρνησης με την αμερικανική επιχειρηματικότητα προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο επενδυτικό κλίμα.

Προσεκλήθησαν και ανταποκρίθηκαν οι Randall Stephenson, Πρόεδρος & ΔΣ της AT&T και Hendrik Bourgeois, Αντιπρόεδρος της General Electric & Πρόεδρος AmCham EU, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα και με πρωτοβουλία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είχαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της κυβέρνησης και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Παράλληλα, συμμετείχαν στην Ειδική Εκδήλωση – Συζήτηση για τα οφέλη και τις προοπτικές από την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για τη Διατλαντική Συνεργασία το Εμπόριο και τις Επενδύσεις, στα πλαίσια του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου, υπό την Προεδρία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότη Μηταράκη.

Ο Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η παρουσία στην Αθήνα του Randall Stephenson, Προέδρου της Αμερικανικής ΑΤ&Τ ενός παγκόσμιου κολοσσού τηλεπικοινωνιών αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Υπάρχουν πλέον πολλές και ισχυρές ενδείξεις για το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που πυκνώνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά για να αναδείξουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες και να φιλοξενήσουμε μεγάλη αμερικανική επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα εντός του έτους».