Σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα «βλέπει» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έπειτα από τις αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στην έρευνα για που αφορούσε την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους

O Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Κ. Βερβεσός αναφορικά με τις αποκαλύψεις για άνωθεν παρεμβάσεις στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018, που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, δήλωσε στο TheCaller σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Όσα αποκαλύφθηκαν εγείρουν σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας»

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Βερβεσού

«Όσα αποκαλύφθηκαν από την «Καθημερινή» σχετικά με την απόπειρα ελέγχου των ερευνών και συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εγείρουν σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας.

Η ζωή και η υγεία συνιστούν ύψιστα συνταγματικά αγαθά, η λυσιτελής προστασία των οποίων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Πολιτείας. Χωρίς σταθμίσεις, συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Οι ενδοϋπηρεσιακές μεθοδεύσεις που επιφέρουν επιπτώσεις στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών τραυματίζουν το κράτος δικαίου και πρέπει να αξιολογηθούν ποινικά. Το ίδιο ισχύει και για κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών μέσω αθέμιτων υπηρεσιακών παρεμβάσεων και απειλών.

Ο νομικός κόσμος της χώρας, που έχει ταχθεί να υπηρετεί το Κράτος Δικαίου, δεν μπορεί να είναι αδιάφορος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Έχω την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα επιδείξει, ως οφείλει, ταχύτατα αντανακλαστικά, ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των άνω υποθέσεων.

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

Πρόεδρος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.