Πώς το ΕΚΑΒ έσωσε γυναίκα που κινδύνευε στη Μακρακώμη

Το ασθενοφόρο έσπευσε και μετέφερε στο Κέντρο Υγείας μία κάτοικο που ζει με την υποστήριξη αναπνευστικής συσκευής


ΕΛΛΑΔΑ
14:16
08/07/2020
Πώς το ΕΚΑΒ έσωσε γυναίκα που κινδύνευε στη Μακρακώμη
1
loading

Το να δουλεύεις στο ΕΚΑΒ δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο. Ειδικά αν σκεφθείς ότι από την σωστή και γρήγορη αντίδρασή σου μπορεί να σωθεί μια ζωή. Αυτή η ευθύνη – που την αντιμετωπίζουν και αρκετά ακόμη «επαγγέλματα» - μπορεί να είναι βαριά, εντούτοις η ηθική ικανοποίηση και ανταμοιβή όταν κάτι έγινε σωστά, δε νομίζουμε ότι πληρώνεται με όλο το χρυσάφι του κόσμου.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, στάθηκε ένα έκτακτο περιστατικό που σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας 6 Ιουλίου στο Δίλοφο του Δήμου Μακρακώμης.

Η κακοκαιρία και οι κεραυνοί προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια της Κοινότητας. Το θέμα δεν ήταν ότι τα σπίτια έμειναν από φως, άλλωστε ήταν προχωρημένη ώρα για ύπνο. Δυστυχώς, μία γυναίκα κάτοικος του χωριού, ζει με την υποστήριξη αναπνευστικής συσκευής, που για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα.

Άμεσα λοιπόν ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που αμέσως έστειλε ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε πολύ γρήγορα την ασθενή στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι και το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στη Μακρακώμη και στις δύο περιπτώσεις που οι κεραυνοί έριξαν το ρεύμα (Δευτέρα και Τρίτη) λειτούργησαν άμεσα και αποτελεσματικά μέσα στη νύχτα, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη και να επανέρθει το ρεύμα σε όλα τα σπίτια.

Σε όλους τους παραπάνω «ήρωες» που δουλεύουν οποιαδήποτε ώρα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

*Οι φωτογραφίες είναι του κατοίκου του χωριού Σπύρου Λιάκου που τις ανάρτησε μαζί με την ευγνωμοσύνη του προς όλους αυτούς τους αφανείς καθημερινούς ήρωες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλα, οποιαδήποτε επάγγελμα και να κάνεις πρέπει να το αγαπας σε πρώτη φάση,επίσης το επάγγελμα του διασωστη- πλήρωμα ασθενοφόρου έχει κάποιες φορές ιδιαίτερες απαιτήσεις οι οποίες απαιτούν και ιδιαίτερες γνωσεις,δυστυχώς στο εκαβ δεν είναι όλοι όσοι εργάζονται επαγγελματίες διασωστες,ένας αριθμός είναι από απλούς οδηγούς ψυχιατρικών και νοσοκομείων οι οποίοι μετατάχθηκαν από την κυβερνηση χωρίς και οι ίδιοι να μπορούν να το αρνηθούν,ας ελπίσουμε λοιπόν ότι στο μέλλον με την συνταξιοδότηση των ανθρώπων αυτών θα σταματήσει αυτό το παράλογο καθεστώς και στην υπηρεσία του εκαβ θα εργάζονται μόνο πτυχιούχοι επαγγελματίες,μπράβο σε όσους ρηψοκυνδηνευουν για να προσφέρουν στον συναθρωπο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει