Το θρυλικό σπίτι του Ούλωφ Πάλμε στο Μοχό πωλείται πλέον/ Ο τόπος και οι άνθρωποι με τους οποίους συνδέθηκε ο Σουηδός πολιτικός πλέον δεν έχουν καμία σημασία για τους κληρονόμους…

Το σπίτι του Ούλωφ Πάλμε στο χωριό Μοχός στο Ηράκλειο παραχωρήθηκε από την τοπική κοινότητα την εποχή που ήταν πρόεδρος ο αείμνηστος Θεόφιλος Σουρανάκης στον τότε πρωθυπουργό της Σουηδίας.

Υπήρξε ένας άνθρωπος που αγάπησε την Κρήτη και το χωριό Μοχός.

Και όπως ήταν φυσικό από τους τοπικούς φορείς του Μοχού έγινε επίτιμος δημότης και γι’ αυτό δέθηκε για πάντα με την κρητική γη, αποκτώντας πολλούς φίλους.

Το σπίτι έφυγε από τους κληρονόμους του και πλέον πωλείται.

Ο ίδιος έλεγε για την Κρήτη: «μιλώντας και γράφοντας για την Κρήτη, καταλαβαίνεις πολύ συχνά, πόσο αδύνατο ή δύσκολο είναι να περιγράψεις τον μοναδικό αυτό τόπο με τα άπειρα στοιχεία Ιστορίας, Πολιτισμού, Oμορφιάς.

Δε χωρεί μέσα σ’ ένα βιβλίο ούτε σε ένα ή πολλά άρθρα. Δε μπορείς να τη γνωρίσεις μέσα από περιγραφές. Μπορείς μονάχα να τη ζήσεις και να τη χαρείς…».

Πηγή: cretalive.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.