Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υποδέχθηκε την νέα χρονιά με την καθιερωμένη πλέον Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση, όπου παρευρέθηκαν το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας.

Στη δεξίωση απηύθυναν χαιρετισµό, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Πρέσβης των Η.Π.Α., David D. Pearce, και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους µε ευχές για µια καλύτερη χρονιά και τόνισε ότι το Επιµελητήριο θα συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και των προσπαθειών για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων. Στην οµιλία του αναφέρθηκε στην: «ευχή όλων να αποτελέσει το 2014 την απαρχή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας», και κατέληξε προσκαλώντας την Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να βγει από το τέλμα της επιφυλακτικότητας και να λειτουργήσει, με τις πρωτοβουλίες της, σαν καταλύτης στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θανάσης Σκορδάς παραδέχθηκε ότι το 2013 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με αστοχίες και με αδικίες. Επεσήμανε όμως ότι «στόχος είναι η χώρα να περάσει από την περίοδο της ουτοπίας στην εποχή της λογικής». Στη συνέχεια ευχήθηκε το 2014 να είναι έτος εξόδου στις αγορές και έτος ενός αναπτυξιακού κύκλου με ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α., David D. Pearce στο χαιρετισμό του, επεσήμανε τις στενές σχέσεις των δύο κρατών, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ ως έναν από τους παλαιότερους και ισχυρότερους συνεργάτες της Ελλάδας. Στην συνέχεια, απευθύνθηκε στο επιχειρηματικό κοινό σημειώνοντας, ότι μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα σε θέματα παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. «Είστε εκείνοι που μπορούν να πραγματοποιήσουν το υπόλοιπο μισό των μεταρρυθμίσεων, αυτό της ανάπτυξης, δίνοντας τη προοπτική ενός αειφόρου μέλλοντος για την επόμενη Ελληνική γενιά».

Το Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιμελητήριο, φέτος τιμώντας τις προσπάθειες των εθελοντικών οργανώσεων σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, βράβευσε για το πολύτιμο έργο τους τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: Χαμόγελο του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Κιβωτό του Κόσμου, Πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, Ανθρώπινοι Άνθρωποι, Βέρα Μεσσήνη. Την εκδήλωση χορήγησαν οι εταιρίες: Abbott, Abbvie, Amgen, Amway, Citibank, Ernst & Young, GlaxoSmithKline, Interamerican, Merck, MetLife Alico, Pfizer, and Sanofi Aventis και υποστήριξαν οι εταιρίες Coca-Cola 3E και Pernod Ricard.