Στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Στο σεισμόπληκτο νησί έχουν μεταβεί ομάδες για να συνδράμουν στο έργο των αρμόδιων υπηρεσιών


ΕΛΛΑΔΑ
15:37
04/02/2014
Στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
loading

Σε κατάσταση γενικής ετοιμότητας έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παροχή βοήθειας στους πολίτες της Κεφαλονιάς, ενώ στο σεισμόπληκτο νησί έχουν, ήδη, μεταβεί δύο ομάδες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας, για να συνδράμουν, όπου κρίνεται αναγκαίο, στο έργο των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Σήμερα το πρωί μετέβη στο νησί, με την κυβερνητική αποστολή σε Αργοστόλι και Ληξούρι, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρέσβης Διονύσης Κοδέλλας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους υπουργούς για την αποτίμηση της κατάστασης και την άμεση προώθηση μέτρων στήριξης των πληγέντων.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τη μακροχρόνια εμπειρία του και το πνεύμα αλληλεγγύης των εθελοντών του, είναι παρών και στην Κεφαλονιά, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού» ανέφερε ο κ. Κοδέλλας.

Στη παρούσα φάση, οι ομάδες των εθελοντών Σαμαρειτών κινητοποιούνται στην παροχή πρώτων βοηθειών και βοηθούν το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στα πλοία, όπου στεγάζονται σεισμόπληκτοι πολίτες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει