Σε διάλογο καλούν το Χατζηδάκη οι κτηνοτρόφοι

Του ζητούν να υποστηρίξει τα ελληνικά προϊόντα


ΕΛΛΑΔΑ
14:51
03/02/2014
Σε διάλογο καλούν το Χατζηδάκη οι κτηνοτρόφοι
1
loading

Πρόσκληση στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, να συνομιλήσει μαζί τους για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής για τη στήριξη του κλάδου, την υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, απηύθυναν σήμερα με ανακοίνωσή τους οι Σύνδεσμοι Ελληνικής Κτηνοτροφίας και Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδας και η Ένωση Φυλής Χόλσταϊν.

Ταυτόχρονα καλούν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιμείνει στη σθεναρή της στάση υπέρ της ελληνικής γαλακτοπαραγωγούς αγελαδοτροφίας και της κτηνοτροφίας γενικότερα.

Ζητούν επίσης από τους βουλευτές του κοινοβουλίου να ψηφίσουν κατά της υποκατάστασης της εγχώριας παραγωγής από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου αξίας και ποιότητας, πιθανολογούμενα κάπως φθηνότερα, υποστηρίζοντας έτσι την ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, το ελληνικό γάλα, το ελληνικό γιαούρτι και το ελληνικό τυρί.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των τριών φορέων επισημαίνεται ότι «το γάλα των δέκα ημερών που θέλει να επιβάλει ο υπουργός στην ελληνική αγορά είναι ένα υποβαθμισμένο προϊόν-κονσέρβα, λόγω θερμικής επεξεργασίας αλλά και λόγω έλλειψης φρεσκάδας, καθώς, όπως είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, η θρεπτική αξία του γάλακτος μειώνεται όσο αυξάνεται η θερμοκρασία παστερίωσης και είναι ευθέως ανάλογη με τον χρόνο που πέρασε από την ημερομηνία παραγωγής».

Οι εκπρόσωποι των τριών φορέων καταγγέλλουν ότι «στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης εισήλθαν το τυρί και το γιαούρτι, για τα οποία μεθοδεύεται η προσαρμογή της νομοθεσίας ούτως ώστε να επιτρέπεται η παρασκευή τους από σκόνη γάλακτος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ανδρεας

    Τόσα χρόνια ΕΟΚ δεν θέλατε: Τόσα χρόνια ΕΕ και πακέτα Ντελόρ δεν θέλατε; Αποζημιώσεις για τον μελιταίο πυρετό δεν παίρνατε μια χαρά κλπ;
    Τώρα λοιπών η...ποιότητα σας καίει ; η μήπως ο,,,ανταγωνισμός ; Που σας ρίχνει τις τιμές; Βέβαια η ΕΟΚ τα μονοπώλια ευνοούσε πάντα, αλλά τα μεγάλα! Κάντε έναν συνεταιρισμό και προωθείστε ΜΟΝΟΙ σας το ποιοτικό σας εμπορεύμα!
    Αλλα ΤΙ λέω; Συνεταιρισμούς κάναν μόνο για μασσες χρόνια τώρα, για αυτό έσει τώρα τρέχετε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει