Στις 8 Ιουνίου πέφτει φέτος η ημέρα του Αγίου Πνεύματος, που στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας και για πολλούς αποτελεί μία καλή ευκαιρία για τριήμερη εκδρομή.

Η αμέσως επόμενη επίσημη αργία είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου 2020, ημέρα Σάββατο.

Ακολουθούν η 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή και η δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Σάββατο.

Πού επιτρέπονται οι μετακινήσεις

Να σημειωθεί ότι φέτος λόγω του κορονοϊού των ιδιαίτερων συνθηκών τα ταξίδια και οι μετακινήσεις έχουν κανόνες.

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις εκτός νομού και συγκεκριμένα προς την ηπειρωτική Ελλάδα και προς την Κρήτη.

Για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31ηΜαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα.

Ειδικό ερωτηματολόγιο πριν από την επιβίβασή τους θα πρέπει να συμπληρώνουν οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών.