«Θύελλα» προκάλεσε χθες η δήλωση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος είπε ότι πρόκειται περί «πολιτικής απόφασης» η απόδραση.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ANT1, υποστήριξε: «Εγώ δεν είπα ότι βγαίνει για να αναβιώσει τη 17 Νοέμβρη». Και αναφέρθηκε στις επιθέσεις που έχει δεχτεί για κάποιες κατά καιρούς δηλώσεις του. «Αυτά τα έχω ζήσει στο πετσί μου. Ενοχλούν οι δηλώσεις μου. Είναι δηλώσεις απλές αλλά ενοχλούν», είπε προσθέτοντας: «Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι ανατριχιαστική η δήλωσή μου, εγώ δεν απάντησα από σεβασμό».

Ξεκαθάρισε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του. «Τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του να εξαφανιστεί του έκανε κακό, γιατί, όπως είπε, σε λίγα χρόνια θα αποφυλακιζόταν.

Τόνισε ότι «Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε τις προϋποθέσεις για άδεια και εκείνος θα του έδινε άδεια. Μεταμέλεια δεν είχε δηλώσει ποτέ. Η παραβίαση της άδειάς του είναι πλημμέλημα και έγινε συνειδητά». Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η μη επιστροφή του είναι μία κίνησης πολιτικής ευθύνης. Προσπαθεί να αφυπνίσει κάποιους, να αφυπνίσει κάποιους οι οποίοι θα έρθουν να αντισταθούν απέναντι σε αυτό που λέμε κρατική βία».

Και ξεκαθάρισε: «Όταν λέμε επαναστατική δράση, δεν εννοούμε απαραίτητα ένοπλη δράση. Οι αποφάσεις είναι δικές του. Εγώ σαν υπερασπιστής, οφείλω να σταθώ δίπλα του».

Ο συνήγορός του ξεκαθάρισε ότι δεν τον συμβουλεύει και άσκησε κριτική στην ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας: «Καταγγέλλω την συμπεριφορά της Αστυνομίας απέναντι στην οικογένειά του».