Επανεκκινεί το λιανεμπόριο με τη δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων να γίνεται σήμερα (11.05).

Θετικό βήμα για την επάνοδο της οικονομίας σε μια νέα κανονικότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των καταστημάτων ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ – πρόεδρος ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Μιλώντας στο Mega στάθηκε, ωστόσο, στα προβλήματα που παραμένουν άλυτα, μεταξύ των οποίων η ρευστότητα και η στήριξη μέσα από προγράμματα για τις θέσεις εργασίας, αναφερόμενος ειδικά στην επιδότηση της εργασίας στις επιχειρήσεις που θα ανοίγουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το μεγάλο στοίχημα δεν είναι μόνο η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων αλλά και η διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Σχετικά με την εστίαση ο κ. Καββαθάς σημείωσε πως ήδη θα έπρεπε να έχουν ανοίξει τουλάχιστον τα καφέ, τα οποία θα λειτουργούσαν με οργανωμένο και ασφαλή τρόπο.

Όπως επισήμανε αν είχε γίνει αυτό ο κόσμος δεν θα μαζευόταν άναρχα σε πλατείες και παραλίες και θα υπήρχε καλύτερη διαχείριση του προβλήματος με τον κορονοϊό.

Ο κ. Καββαθάς ήταν επιφυλακτικός για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα τραπεζικά δάνεια και κατά πόσο θα μπορέσουν να στηρίξουν τη ρευστότητα στην αγορά. Όπως είπε, ένα μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων δεν μπορεί να πάρει ούτε επιστρεπτέα προκαταβολή ούτε δάνεια.