Πώς θα γίνει η επιστροφή στη δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων

Το 70% θα βρίσκεται στο γραφείο του τη Δευτέρα


ΕΛΛΑΔΑ
17:33
08/05/2020
Πώς θα γίνει η επιστροφή στη δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων
6
loading

Οδηγίες για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών από την προσεχή εβδομάδα, που περιλαμβάνει την επιστροφή στο γραφείο του 70% των υπαλλήλων και υπό προϋποθέσεις ακόμα και του συνόλου του προσωπικού, στο πλαίσιο της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα, δίνει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, το ποσοστό 70% υπολογίζεται σε επίπεδο Διεύθυνσης ή Γενικής Διεύθυνσης βάσει όσων μπορούν να παρέχουν εργασία εκ περιτροπής με αυτοπρόσωπη παρουσία. Άρα, δεν θα υπολογίζονται οι υπάλληλοι που τελούν σε οποιαδήποτε άδεια, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων αδειών απουσίας λόγω του κορονοϊού.

Σε περίπτωση που βάσει των αρμοδιοτήτων κάθε υπηρεσίας, αλλά και κάθε οργανικής μονάδας, απαιτείται να προσέρχεται ακόμα και το 100% των υπαλλήλων, αυτό -σύμφωνα με την εγκύκλιο- είναι επιτρεπτό, υπό την προϋπόθεση διασφάλισης των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως η τήρηση της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Η προσέλευση των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00-8.00 και 9.00) θα εξακολουθήσει και την επόμενη εβδομάδα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι στις περιπτώσεις που οι υπάλληλοι προσέρχονται στην υπηρεσία είτε με ΙΧ είτε με τα πόδια, εξυπακούεται ότι μπορούν να διατηρήσουν το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης που ίσχυε πριν από την πανδημία.

Σημειώνεται ότι οι οδηγίες της εγκυκλίου δεν αφορούν τους ένστολους, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, τους εργαζομένους που υπηρετούν στο υπουργείο Υγείας, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς εν προκειμένω αρμόδιοι αποκλειστικά είναι οι φορείς, στους οποίους ανήκουν οργανικά οι εν λόγω υπάλληλοι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΟΥΓΙΑΣ

  Θα εκτοξευθούν οι πωλήσεις στις τσουγκρανες!!!

 2. avatar Πασάς

  Η εγκύκλιος βγήκε σήμερα το απόγευμα, όταν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είχαν κλείσει για ΣΚ. Πώς είναι δυνατόν να εφαρμοστεί τη Δευτέρα; Μήπως μπορεί να μας το εξηγήσει ο κος υπουργός; Απλά όλα γίνονται για την επικοινωνία γιατί ξέρουν που απευθύνονται. Μπεεε !!!

 3. avatar Αντωνιος

  ΘΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΠΟΧΗ ΠΑΣΟΚ.....

 4. avatar Αφού αυτό το 70% κάθονταν

  Όλες αυτές τις μέρες σημαίνει ότι είναι περιττό μιας και το δημόσιο λειτουργούσε.

  1. avatar Δημήτρης Μ.

   Θα διαφωνήσω λίγο με το παραπάνω σκεπτικό. Δεν είναι περιττοί οι δημόσιοι υπάλληλοι. Απλώς σημαίνει οτι και τον προηγούμενο κάθονταν, δεν παρατηρήσαμε καμιά διαφορά. Άρα πρέπει να μαζέψουν τα μπογαλάκια αυτοί που κάθονται και να εργαστούν αυτοί που είναι άξιοι. Αλλα ξέχασα, υπάρχει η μονιμότητα...

  2. avatar ΝΙΚΟΣ1971

   Διάβασες-αν ξέρεις να διαβάζεις - τι γράφει το άρθρο ή επειδή είδες τη λέξη δημόσιο πέταξες τη κοτσάνα σου ?? Για ξαναδές τι γράφει !! Δουλευώ στη eurobank , δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος -σε προλαβαίνω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει