Εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους για παράνομα παρκαρισμένα IX αλλά και σε καταστήματα που άνοιξαν σήμερα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν τα μέτρα προστασίας διενεργεί, από νωρίς το πρωί, η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Οι έλεγχοι για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διεξάγονται σε Δωδεκανήσου, Εγνατία, Τσιμισκή, Λεωφόρο Νίκης, Σαλαμίνος, Βασ.Όλγας από μεικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας. Για την επιχείρηση έχουν επιστρατευτεί και δυο γερανοί που σηκώνουν τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, έλεγχοι διενεργούνται και στα καταστήματα που ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους: «Από σήμερα καταργούνται το sms και η βεβαίωση για την κυκλοφορία των πολιτών, όποτε η δημοτική αστυνομία αναπροσαρμόζει τον σχεδιασμό της και επικεντρώνεται στα καταστήματα για να ελέγξουμε, αν τηρούνται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τους ειδικούς».

«Μετά από έξι πρωτόγνωρες εβδομάδες, σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τη νέα κανονικότητα. Συναντιόμαστε ξανά, τηρώντας ευλαβικά και αποφασιστικά τους κανόνες ατομικής προστασίας, υγιεινής και ευθύνης», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ευχαρίστησε τους Βορειοελλαδίτες που επί 42 ημέρες σεβάστηκαν και ανταποκρίθηκαν στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων τις δύσκολες ώρες της μάχης κατά του κορονοϊού.

«Αποδείξαμε πρώτα στους εαυτούς μας και κατόπιν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, δεν είναι ανοχύρωτη υγειονομικά και εμείς δεν είμαστε ένας απείθαρχος λαός. Αντίθετα, με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, μετατρέψαμε σε δημιουργικότητα τον αυτοαποκλεισμό. Γίναμε φορείς υπευθυνότητας και όχι εξάπλωσης του ιού», επισήμανε και πρόσθεσε: «Οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες δεν πρέπει να διαψευστούν. Ο ιός είναι εδώ και παραμονεύει, γι’ αυτό συνεχίζουμε με την ίδια ένταση τη συντεταγμένη προσπάθεια να εμποδίσουμε τη μετάδοσή του ώστε να μη χρειαστεί να λάβουμε ξανά δυσάρεστες μα αναγκαίες αποφάσεις. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε. Είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης».