Στην κατεδάφιση επικίνδυνου κτιρίου στην οδό Μοναστηρίου 45 προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια παρεμβάσεων, που πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Το κτίριο που κατεδαφίστηκε ήταν εστία μόλυνσης, ενώ είχε παραβιαστεί η πόρτα και σύχναζαν σε αυτό παραβατικά στοιχεία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη, υπήρχαν καταγγελίες ότι το καλοκαίρι έπαιζαν στο συγκεκριμένο κτίριο μικρά παιδιά.

«Η συνέχεια των παρεμβάσεων όλη αυτή την περίοδο, που είναι ευκαιρία λόγω της καραντίνας και του κορωνοϊού, καθώς δεν κυκλοφορούν οι πολίτες και δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα στην πόλη είναι η κατεδάφιση ενός επικίνδυνου κτιρίου στην οδό Μοναστηρίου 45 που έχει κριθεί ακατλαλληλο από την πολεμοδομία και εστία μόλυνσης για την περιοχή. Ευελπιστούμε και το επόμενο διάστημα να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό ώστε όταν σταματήσει η καραντίνα και όταν βγουν οι δημότες μας υγιείς ξανά στους δρόμους πόλης να βρουν μια διαφορετική γειτονιά και να αντιληφθούν ότι ο δήμος κάνει παρεμβάσεις, που έπρεπε να γίνουν δεκαετίες τώρα στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο ίδιος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival από την κατεδάφιση: