Διπλασιάζονται τα πρόστιμα το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα – Ποινή και στον συνοδηγό

Αυστηρότερα μέτρα για την επιλογή εξόδου με τον κωδικό 4


ΕΛΛΑΔΑ
18:25
16/04/2020
Διπλασιάζονται τα πρόστιμα το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα - Ποινή και στον συνοδηγό
39
loading

Περισσότερα από 2.109.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης. Από αυτά 526.000 άνθρωποι ανέρρωσαν ενώ τόνισε πως παγκοσμίως έχουν σημειωθεί 137.060 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.207. Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, οι 69 είναι διασωληνωμένοι. Οι νεκροί στη χώρα από τον κορονοϊό ανέρχονται στους 105.

Την ανάγκη επαγρύπνησης τόνισε ο κ. Τσιόδρας καθώς είπε πως: «Μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε επέκταση των περιοριστικών μέτρων λόγω του Πάσχα και προχώρησε σε αναφορά της δημοσκόπησης που προβλήθηκε χθες από τον Alpha.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 1/10 πολίτες δήλωσαν πως θα επιχειρήσουν να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα όπως και τις προηγούμενες χρονιές αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα.

«1/10 δηλώνει σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει. Λες και θα πάθουμε κάτι αν θα φάμε τη μαγειρίτσα και το αρνί με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Προκειμένου να προασπίσουμε τη προσπάθεια, παίρνουμε μέτρα ως απάντηση» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο όχημα κατ’ όχημα. Ανακοίνωσε πω ς καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Ολα μεν πάνε καλά όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε: «Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε, πρόσθεσε.

Έλεγχοι σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου

Το τελευταίο 24ωρο αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από 49 οχήματα, καθώς η προσπάθεια μετακίνησης κρίθηκε καταχρηστική από τα αρμόδια όργανα ελέγχου, ανεβάζοντας το σύνολο των παραβάσεων σε 285.

Παράταση απαγόρευσης πτήσεων

Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του covid19 παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο , Ολλανδία και Γερμανία, προς την Ελλάδα και αντίστροφα έως τις 24:00 της 15ης Μαΐου, για την μεταφορά επιβατών.

Σχετικά με τον έλεγχο στον οποίο υπεβλήθησαν οι επιβάτες των τριών πτήσεων -δύο τακτικών από Ντόχα και Βρυξέλλες και μία επαναπατρισμού από Λάρνακα- που έφυσαν χθες, ένα τεστ ήταν θετικό. Οι επιβάτες των οποίων τα τεστ ήταν αρνητικά μπορούν να συνεχίσουν την 14ημερη καραντίνα στα σπίτια τους όπου και θα παρακολουθείτε η τήρηση της.

Μέριμνα για ογκολογικούς ασθενείς

Ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την ΓΓΠΠ είναι οι ογκολογικοί ασθενείς που έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες. Με μέριμνα της ΓΓΠΠ έχουν εξασφαλιστεί δωμάτια σε ξενοδοχείο που μπορούν να μισθώσουν οι ασθενείς προκειμένου να μείνουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους . Θα πρέπει να απευθύνονται στον προϊστάμενο του τμήματος ακτινοθεραπειών ο οποίος θα επικοινωνεί τηλεφωνικά με την ΓΓΠΠ στο τηλ. 2103248098, προκείμενου να ενημερώσει για την ανάγκη στέγασης τους ασθενούς και η ΓΓΠΠ θα τον κατευθύνει σχετικά. Ο ασθενής θα παίρνει βεβαίωση από το Νοσοκομείο, όπου θα αναγράφεται η διάρκεια της θεραπείας και θα την δείχνει στην υποδοχή του ξενοδοχείου.

Το υπουργείο υγείας θα στείλει σχετικό έγγραφο στα Νοσοκομεία «Αττικό», «Μεταξά», «'Αγιος Σάββας», «Αλεξάνδρα» Αρεταίειο», «'Αγιοι Ανάργυροι», τα οποία κάνουν ακτινοθεραπείες, ώστε να ενημερωθούν οι προϊστάμενοι των τμημάτων για την διαδικασία, η οποία ξεκινάει από την Τρίτη 21 Απριλίου, στις 8:00 το πρωί.

Σχολιάζοντας την κινητικότητα που παρατηρήθηκε σήμερα στα λογιστικά γραφεία, λόγω έναρξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, υπενθύμισε στους ηλικιωμένους ότι η διαδικασία υποβολής γίνεται ηλεκτρονικά και άρα δεν χρειάζεται να μετακινούνται. Είπε επίσης ότι η ημερομηνία λήξης φορολογικών δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Τέλος , όπως είπε ο υφυπουργός ολοκληρώνεται η διαδικασία ελέγχου ανίχνευσης στην περιοχή της Θεσσαλίας. Συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 416 δείγματα και βρέθηκε ένα θετικό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

39
σχόλια
 1. avatar Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

  Έκαναν κανονική χούντα το Πάσχα των Ελλήνων! Ας πρόσεχες όταν τους ψήφιζες.

 2. avatar Mad Max OR

  Κλασική και δοκιμασμένη συνταγή Γκέμπελς από το μεγάλο σεφ Χαρδαλιά για τις ημέρες του Πάσχα.
  Οι 9 στους 10 άριστοι εναντίον αυτού του ενός που εξαιτίας του κινδυνεύουμε όλοι. Εναντίον αυτού στον οποίον οφείλονται όλα μας τα δεινά.

  Για τους νεότερους, το ναζιστικό καθεστώς χρησιμοποίησε προπαγάνδα για να κινητοτοποιήσει τον πληθυσμό της Γερμανίας προκειμένου να υποστηρίξει τους κατακτητικούς πολέμους του και κάθε αποτρόπαια πράξη προς τους αντιφρονούντες. Η ρατσιστική προπαγάνδα ήταν θεμελιώδους σημασίας για την παροχή κινήτρων στα άτομα που υλοποίησαν τη γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης. Η προπαγάνδα συνέβαλε επίσης στην εξασφάλιση της συναίνεσης εκατομμυρίων άλλων ατόμων στην κατάλυση κάθε δημοκρατικού δεσμού και συνταγματικότητας, στους διωγμούς, τις δημεύσεις περιουσιών και τις μαζικές δολοφονίες.

  Τότε οι «κακοί» της υπόθεσης ήταν οι αντιφρονούντες και οι Εβραίοι.
  Σήμερα είναι απλά όσοι σκέφτονται πως η πραγματική απειλή για την ανθρωπότητα δεν είναι ο ιός, αλλά όσα εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν εξ’ ονόματος του ή εξαιτίας του το επόμενο διάστημα.

  Αδικείσαι Νίκο μου σε αυτό το ρόλο της πολιτικής προστασίας. Έχεις όλα τα προσόντα για αρχηγός στο Υπουργείο Λαϊκής Διαφώτισης και Προπαγάνδας του Ράιχ. Ξέρω κανείς υπομονή, όπως και εμείς μαζί σου.

  Καλή Ανάσταση σε όλους

  1. avatar Νεο-Έλληνας

   Τι πινεις?

  2. avatar Σκέτος

   Πες μας κι άλλα δάσκαλε, οδήγησέ μας.

   1. avatar @ Σκέτος

    Μόλις τελειώσεις το φραπέ σου, άνοιξε και κανένα βιβλίο. Είναι ευκαιρία τώρα που μένεις σπίτι.

 3. avatar Spyro

  Τσάκα την [...]

 4. avatar ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

  Μολις ανοιξουν τα σχολεια , οι νεκροι θα δεκαπλασιαστουνε .

 5. avatar εμεις θα τηρησουμε τα μετρα

  εσεις θα μας πειτε την αλλη εβδομαδα πως αυξηθηκαν τα κρουσματα?γιατι θα ειναι αυξημενα

 6. avatar Klwnwtis

  Οι ΕΓΚΥΕΣ με δίδυμα μετράνε για τρία άτομα η ένα..??
  Διότι αν βρεθούν σε ένα τραπέζι 5 ζευγάρια με εγκύους γυναίκες διδύμων πόσο μας κανουν 20 άτομα η 40 άτομα..??

 7. avatar Τα μετρα ισχυουν ;

  Και για οποιον οδηγει μπουλντοζα; Ξερει κανεις;

  1. avatar Τα μετρα ισχυουν

   Μόνο για λογικά ατομα.

 8. avatar Μστ

  Κούλη θέλατε, πάρτε τον...έχετε αντιληφθεί ρε αιλλυναράδες τι ψηφίσατε.!!

  1. avatar Social Distortion.

   Ρι έγινε τώρα ρε κουμμούνι, ενδιαφέρεσθε για το Πάσχα και τους Χριστιανούς?
   Χαχαχαχαχαχαχαχα σαν τον [...] τιν αρχηγό σου που προεκλογικά έτρεχε σρις εκκλησίες!
   Ρε τι ξεφτίλες είστε!

   1. avatar @social

    Ειδες κανα κουτσουμπα σε καμια εκκλησία;

    1. avatar Xountalas

     Υπαρχει κρυφη Εκκλησια στον Περισσο, ανοιγεις μια καταπακτη και στην κατακομβη απο κατω κανουν καθε βραδυ λιτανεια στον σ.Λενιν και στον σ. φασιΣΤΑΛΙΝ.Στον σ.Πλεχανωφ δεν κανουν γιατι ειχε πεσει σε δυσμενεια απο το Πολιτμπιρο, ηταν αναθεωρητης και θολωνε την κριση του λαου στον δρομο για την πλερια δημοκρατια και τον σοσιαλισμο.

 9. avatar Aλεξ

  Αφου κατα δηλωσιν σας ο ελληνικος λαος εχει συμμορφωθει γιατι συνεχιζετε και..Απειλειτε...

 10. avatar Επιτελους

  Κυβερνηση με πυγμη που προστατευει τους λογικους και προσγειωμενους πολιτες απο αγελες ελαφρομυαλων και παρορμητικων.Τα μετρα προληψης θα εφαρμοστουν τελεια και παυλα.

  1. avatar Πρωτη

   Φορά βλέπω πρόβατο να θέλει να το μαντρώσουν!

  2. avatar Επιτέλους

   Να σταματήσουν τα τσιράκια της ΝΔ να τρολαρουν έχει γεμίσει κομματοσκυλα της ΝΔ εδω μεσα

 11. avatar Έλα Αλέκο

  Καλά μας πείσατε τώρα, εσείς βλέπεται το δέντρο και χάνετε το δάσος! Να πάτε στις πλατείες να δείτε ο χαμός που γίνετε, όχι στα αυτοκίνητα. Εκεί γιατί τους αφήνετε και μάλιστα τον έναν δίπλα στον άλλο! Στις πλατείες γίνεται το μεγάλο πανηγύρι και εσείς κοιμάστε!

 12. avatar Νυχτερίδα

  Απάντηση δεν πήρα ακόμα! Προαυλιστήκατε σήμερα;;

  1. avatar Μια απλή ερώτηση.

   Τους γονείς σου τους αγαπάς?

   1. avatar Νυχτερίδα

    Ακόμη τους ψάχνω.

 13. avatar medieval

  Γιατί δεν αναφέρεται κανείς από τα ΜΜΕ στην σοκαριστική συνέντευξη του David Icke στο London Real πριν λίγες ημέρες που απαγορεύτηκε με απαράδεκτο τρόπο από youtube και vimeo; Κάντε ένα κόπο να τη δείτε (2,5 ώρες) στον ιστότοπό του και θα σας γυρίσουν τα μυαλά... Τα χειρότερα ξημερώνουν μετά την άρση του lockdown.

 14. avatar Χαρδαλιά

  Δεν σε ξέρουμε, δεν σε ακούει κανένας. Όταν ο Τσιόδρας παύει να μιλάει απλά φεύγουμε από την τηλεόραση. Όσα λες μας είναι αδιάφορα.

  1. avatar Σας γλένταγε ο αθλητής του χάντ μπώλ, σας πήρε τον κόκκινο δήμο του Βύρωνα ένας οννεδίτης…

   Τρείς δημαρχίες , εξι χρόνια περιφέρεια. ΑΞΙΟΣ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ . ΣΗΜΕΡΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ . ΔΕΥΤΕΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ . Υ.Γ ====ΧΑΡΔΑΛΙΑ -ΧΑΡΔΑΛΙΑ ---ΓΛΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑ....

  2. avatar Komfuckios

   Σωστός!
   Όταν δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά,γιατί να τον ακούσεις.

   1. avatar Χαρδαλιά

    Ξέρο Ελληνικά,στη Μόρια κάνεμε πολά μαθίματα.

    1. avatar Το ούζο δεν το σήκωνες και έκανες τρελίτσες με το καλτσόν…

     ,

   2. avatar Κώστας_Παύλου

    Μήπως πρέπει να σταματήσεις τα πολλά \"? Έχεις αρχίσει να γίνεσαι αντιληπτός. Λέω εγώ τώρα....

  3. avatar ΝΞΘ

   ανήκεις στο 10% ή σαν καλό τρολ του Συριζα προσπαθείς και καλά με τα σχόλια να δημιουργήσεις και καλά εικόνα δυσαρέσκειας του κόσμου??χαχαχα..ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ..

  4. avatar Ου ρε.

   Γιατί ρε [...] εσυ τι θα έλεγες δηλαδή. Μπερικετολέκτη πλουραλιστή του [...].

 15. avatar Το ιδιο και για σενα και στους 300

  Με λοιπούς συγγενείς και φίλους στρατηγέ διαφορετικά ετοιμαστείτε για φαπες

  1. avatar Mpamphs2

   Επαναστάτη κάντο πράξη και άσε τις φωνές εκ του ασφαλούς

   1. avatar Κοντος ψαλμός….

    Εσυ προσκυνα οσο πιο πολυ σκύβεις τοσο πιο καλά νιώθεις

    1. avatar Γιάνννης

     Καλέ ψάλτης είσαι;

     1. avatar Καλε;;;;;!!!!!!

      Εγώ μπορεί να είμαι ψάλτης εσύ όμως τι είσαι; Καλε;;;;;

     2. avatar 22.30 .ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΤΟΥΣ …… ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ 👀👀👀👀👀👀

      , ,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει