Χρηματοδότηση περίπου δυο εκατ. ευρώ ενέκρινε για τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων ο χρηματοδοτικός μηχανισμός της κυβέρνησης της Νορβηγίας «Εuropean Εconomic Αrea and Norway Grants» που αποσκοπεί στη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων στην Ευρώπη και στον οποίον συμμετέχουν εκτός από τη Νορβηγία, το Λιχτενστάϊν και η Ισλανδία.

Επιλέξιμα κράτη για χρηματοδότηση είναι 16 κράτη-μέλη της ΕΕ από την κεντρική και νότια Ευρώπη.

Η σημαντική διάκριση απονεμήθηκε στο δήμο της Αθήνας, μετά την υποβολή του καινοτόμου προγράμματος που χρησιμοποιείται στο Κόμβο Αλληλοβοήθειας, που μέσα στον ενάμισι χρόνο λειτουργίας του στηρίζει 3.500 οικογένειες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Αποτελεί για εμάς καταξίωση αλλά και μεγάλη ευθύνη το γεγονός ότι μία μεγάλη χώρα, όπως η Νορβηγία, επιλέγει να στηρίξει, απ’ ευθείας μάλιστα, μια κοινωνική δομή που δημιουργήσαμε προκειμένου να ανακουφίσουμε με απόλυτη διακριτικότητα, σεβασμό και διαφάνεια τους πιο αδύνατους πολίτες απέναντι στην κρίση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «σύντομα οι προσπάθειες όλων πρέπει να στραφούν στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και ανάταξης της Αθήνας και των πολιτών της».