Μέσω διαδικτύου «λειτούργησε» αποκλειστικά για πρώτη φορά στα 150 χρόνια ιστορίας της στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Ευαγγελική Eκκλησία.

Η Κυριακάτικη λειτουργία στο ναό που βρίσκεται στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 37, μεταδόθηκε διαδικτυακά, ενώ online έγιναν από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και εντάθηκαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, όλες οι συναθροίσεις και θρησκευτικές λειτουργίες.

«Αν και η εκκλησία μας έμεινε κλειστή χθες, ωστόσο τη στιγμή που μέσα της βρίσκονταν μόνο 2 άτομα- εγώ ως ο ποιμένας και ο υπεύθυνος live streaming- περίπου 400 άτομα παρακολουθούσαν τη λατρεία online, και μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο είχε περισσότερα από 1.000 views», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αιδεσιμότατος Σωτήρης Μπούκης, λειτουργός της εκκλησίας προσθέτοντας. Πρόσθεσε, δε, ότι λίγο νωρίτερα, γύρω στα 120 άτομα, συμμετείχαν στο online Κατηχητικό Σχολείο.

Όπως διευκρινίζει, η αναστολή όλων των συναθροίσεων και η μετατροπή τους σε online, έγινε κατόπιν εισήγησης της Γενικής Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Πρόκειται για μια κίνηση επιβεβλημένη που έπρεπε να γίνει για να σταθεί η εκκλησία μας με υπευθυνότητα στο πλευρό της Πολιτείας, στον αγώνα που κάνει για να προστατεύσει τη χώρα μας. Η αγάπη προς τον πλησίον αυτή τη στιγμή επιτάσσει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στο απολύτως απαραίτητο και να μπορέσουμε να καταφέρουμε να είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο με άλλους τρόπους», σημειώνει ο κ. Μπούκης.