Την άμεση δημοπράτηση του έργου κατασκευής νέας γέφυρας στον χείμαρρο του Ξηριά, εντός της Κορίνθου και συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Κολοκοτρώνη, ζητά με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, εκφράζοντας την διαμαρτυρία του, για τη «μεγάλη και αδικαιολόγητη», όπως χαρακτήρισε, καθυστέρηση του υπουργείου, στην ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Κορίνθου.

Σύμφωνα με το δήμο, πρόκειται για βασικό κομβικό έργο, που θα βοηθήσει και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Κορίνθου, σημειώνοντας, ότι «το γκρέμισμα της παλιάς γέφυρας πριν περίπου τρία χρόνια, έχει διχοτομήσει την πόλη και έχει δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα».

Επισημαίνεται επίσης, ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής στο υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και το δημοτικό συμβούλιο, ζητά από τους βουλευτές του νομού να προστρέξουν στο αίτημα του δήμου, αλλά και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, για να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο, που θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.