Ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Βόλφγκανγ Ντολτ, βρίσκεται στα καθήκοντά του στην Ελλάδα περίπου 1,5 χρόνο. Γνωρίζει το σοκ που έχει υποστεί η καθημερινή ζωή των Ελλήνων λόγω της βαθιάς ύφεσης που βιώνει η χώρα και τονίζει την ανάγκη για επενδύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο γερμανός πρέσβης τονίζει στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι η Παιδεία πρέπει να είναι η επένδυση την οποία πρέπει να στηρίξουν με κάθε τόπο οι Έλληνες, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως « η επένδυση στην Παιδεία είναι, ειδικά σε καιρούς κρίσης, απολύτως απαραίτητη».

Ο Βόλφγκανγ Ντολτ τονίζει πως όσοι Έλληνες «μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά της Γερμανίας, είναι ευπρόσδεκτοι. Τα κριτήρια των εργοδοτών που θα προσλάβουν έναν εργαζόμενο από το εξωτερικό είναι η κατάρτιση, η γνώση ξένων γλωσσών(κατά κανόνα γερμανικών) και η ευελιξία», ενώ επισημαίνει πως «ο κύριος όγκος των Ελλήνων που αναζητούν από το 2010 και μετά εργασία στη Γερμανία, εκπροσωπείται κυρίως από δυο ομάδες: από αποφοίτους ανωτάτων σχολών με καλή κατάρτιση, για παράδειγμα γιατρούς, οι οποίοι θέλουν να κάνουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία, αλλά και από έναν αυξανόμενο αριθμό αποφοίτων λυκειόυ, οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν μια εκπαίδευση στη Γερμανία».