Μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του 424 Στρατιωτικού νοσοκομείου, υπογράφηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το μνημόνιο προβλέπει ότι οι φοιτητές της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα μπορούν να πραγματοποιούν κλινική άσκηση και να παρακολουθούν τα εργαστήρια στις κλινικές του στρατιωτικού νοσοκομείου.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 424 Στρατιωτικού νοσοκομείου, όπου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Ντόμπρος και ο διοικητής του 424 ΓΣΝ, στρατηγός Θωμάς Καρανάσιος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία και δήλωσε ότι η προσφορά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έρχεται να ανταποδώσει τη βοήθεια και τη στήριξη που παρέχουν εδώ και δεκαετίες τα πανεπιστήμια της χώρας στις στρατιωτικές ιατρικές σχολές.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε την 113 Πτέρυγα Μάχης, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, και συνομίλησε με τους πιλότους και τα υπόλοιπα μέλη των πληρωμάτων