«Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε» δηλώνουν κατηγορηματικά οι συμβασιούχοι και οι αρχαιοφύλακες του υπουργείου Πολιτισμού που έχουν καταλάβει από χθες την είσοδο της Ακρόπολης.

Μαζί τους φαίνεται να συνασπίζονται και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο, προχωρώντας σε αποχή από την εργασίας τους. Το αποτέλεσμα είναι πως ακόμα και αν οι συμβασιούχοι και οι αρχαιοφύλακες υποχωρούσαν, το μνημείο και πάλι δεν θα μπορούσε να ανοίξει για το κοινό. 

Δεν μπορούν οι χορτάτοι να κρίνουν τους νηστικούς, δήλωσε ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου έκτακτου προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού Ν. Χασομέρης, προαναγγέλλοντας συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Οι συμβασιούχοι φεύγουν όταν η σύμβασή τους τελειώσει», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης. Για την ολονυχτία των συμβασιούχων στην Ακρόπολη είπε πως αφαίρεσαν το λουκέτο του αρχαιολογικού χώρου και έβαλαν δικό τους, είχαν λοιπόν εκείνοι τα κλειδιά της Ακρόπολης. 

Την ίδια ώρα τουρίστες που επιθυμούσαν να επισκεφθούν το χώρο γίνονται μάρτυρες της έντασης μεταξύ συμβασιούχων και αστυνομικών ενώ αντί για την Ακρόπολη φωτογραφίζουν σαν… ατραξιόν το «μπλόκο» αστυνομικών στην πύλη και τους καταληψίες συμβασιούχους.