Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η κυριακάτικη εκδρομή φίλων στην ορεινή Δαύλεια με προορισμό το ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Στις πλαγιές του νοτιοανατολικού Παρνασσού, ο ένας εκ των φίλων ενημέρωσε ότι θα επιστρέψει στη βάση τους καθώς κουράστηκε, όμως φαίνεται ότι έχασε τον προσανατολισμό του στο πυκνό δάσος της περιοχής.

Η παρέα του προσπάθησε να τον κατευθύνει ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να μπερδεύτηκε ακόμη περισσότερο, ενώ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν έμεινε από κινητό.

Με κλήση στο «112», από τους φίλους του, τέθηκε σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς, άνδρες της οποίας εντόπισαν τον χαμένο περιπατητή, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον προσεγγίσουν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ζητήθηκε μάλιστα η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ, καθώς το σημείο που παγιδεύτηκε ουσιαστικά  ο άνδρας, είναι δύσβατο και χρειάζεται ορειβατικός εξοπλισμός που διαθέτει η έμπειρη Ομάδα. Στην αποστολή από Λαμία συμμετέχουν συνολικά έξι άτομα, με επικεφαλής το Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Σίμο Αποστόλου.