Μία γυναίκα απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για να κλείσει ένα ραντεβού για εξετάσεις. Η αλήθεια είναι πως οι καθυστερήσεις στην ημερομηνία των ιατρικών ραντεβού δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό ωστόσο που αντιμετώπισε η ηλικιωμένη ίσως είναι πρωτόγνωρο.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr η γυναίκα θα έπρεπε να περιμένει 2 χρόνια για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση στο δημόσιο νοσοκομείο των Χανίων.

Όπως σχολίασε στο τοπικό site η κόρη της γυναίκας, η μητέρα της πήγε στο Νοσοκομείο Χανίων να κλείσει ένα ραντεβού. Την πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά για να της πει ότι τον άλλο μήνα, σε μερικές μέρες δηλαδή, θα κάνει την εξέταση και ήταν πολύ χαρούμενη.

Όπως ανέφερε η κόρη της, στην αρχή πίστεψε ότι επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος και επικοινώνησε με το νοσοκομείο απλά για να λάβει επιβεβαίωση της απογοητευτικής πραγματικότητας.

Για να συμπληρώσει ότι: «Όταν μου το είπε, σκέφτηκα να κλάψω ή να γελάσω; Λοιπόν γέλασα πολύ, μα πάρα πολύ. Και όχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μην θυμώσει πολύ.  Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το σύστημα υγείας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχυλά όλοι μας. Αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας και όχι μόνο, τα προβλήματα είναι τεράστια και επειδή δεν τα φωνάζουμε καθημερινά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν».