Σημαντικές ελλείψεις στο ΑΧΕΠΑ το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την αντιμετώπιση του ύποπτου για κοροναϊό κρούσματος το οποίο τελικά αποδείχτηκε αρνητικό.

«Οι δύο ειδικοί θάλαμοι αρνητικής πίεσης βρίσκονται στη Παθολογική Κλινική 56 κλινών που σε κάθε εφημερία εισάγει περί τους 75 ασθενείς με σοβαρά παθολογικά προβλήματα. Το ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό οδηγήθηκε σε ειδικό θάλαμο του ΤΕΠ, εξετάστηκε και μεταφέρθηκε στους ειδικούς θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής. Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του δεν φορούσαν τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Οι ειδικοί θάλαμοι της Παθολογικής Κλινικής δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο, ως όφειλαν με βάση τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται. Η Παθολογική Κλινική έχει τρεις νοσηλευτές στη βάρδια. Το προσωπικό ελάχιστο και για την περίθαλψη του ύποπτου κρούσματος», ισχυρίζεται, σε ανακοίνωσή της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καλεί τον υπουργό Υγείας να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να βελτιωθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ παραδέχτηκε ότι οι ειδικοί θάλαμοι της Παθολογικής Κλινικής δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο, αλλά, παράλληλα επισήμανε, ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα στο 100% και ότι όλα έγιναν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν.