Οι  κουρτίνες προσδίδουν στυλ και χαρακτήρα! Ανανεώστε το χώρο σας στο λεπτό με έτοιμα φύλλα κουρτίνας. Είναι η νέα τάση και αξίζει να την εξερευνήσετε.

Πρώτα όμως ας πούμε δυο λόγια για την χρηστικότητα μιας κουρτίνας. Το ύφος της είναι σίγουρα το λεπτό σημείο το όποιο χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Από στυλιστικής άποψης, οι κουρτίνες που θα τοποθετήσουμε σε κάθε δωμάτιο πρέπει να ‘’δένουν’’ αρμονικά με το γενικό decor. Δεν τοποθετούμε κουρτίνες τυχαία αλλά για κάποιους βασικούς λόγους πρακτικής.

Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο ρόλος της κουρτίνας στο σπίτι.  Στο υπνοδωμάτιο μας προφυλάσσει από τις καιρικές συνθήκες, δηλαδή το κρύο του χειμώνα και αντίστοιχα μας βοηθάει στη σκίαση το καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και στο σαλόνι ενώ προστίθεται και η καθημερινή μας επαφή με τον χώρο του καθιστικού. Στην κουζίνα τέλος, μια ελκυστική & πρακτική κουρτίνα την κάνει σίγουρα να δείχνει πιο ενδιαφέρουσα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως ένα σπουδαίο λόγο για τον όποιο τοποθετούμε κουρτίνες, και δεν είναι άλλος από τη διάθεσή μας. Ένας χώρος με όμορφες κουρτίνες προσδίδει στην ατμόσφαιρα μια αύρα ανανέωσης, ένα νέο ενδιαφέρον, μια φρέσκια διακοσμητική πινελιά ακόμα και ένα statement του χαρακτήρα μας.

Εδώ λοιπόν έρχεται το θέμα του γούστου μας. Καθώς υπάρχει στην αγορά μια τεράστια γκάμα από κουρτίνες κλασσικές και μοντέρνες μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Παρακάτω παρατίθενται κάποιες χρήσιμες συμβουλές που αφορούν στο συνδυασμό των διαφόρων υφασμάτων, ιδέες για σχέδια & ποιότητες κουρτινών καθώς και tips για την τοποθέτησή τους.

Κάτι απλό? Εξερευνήστε online ανάλαφρες μονόχρωμες κουρτίνες σε ανοιξιάτικα χρώματα με floral μοτίβα, με κεντήματα ή χωρίς. Αέρινες οργάντζες, ταιριάζουν απαράμιλλα με τσαλακωτές μονόχρωμες ή ριγέ σε παστέλ αποχρώσεις. Μπορείτε να τις συνδυάσετε εύκολα με έτοιμα ραμμένα φύλλα από λινάρια στους ίδιους ή αντιθέτους τόνους.

Αν δεν σας αρκούν οι παραπάνω και θέλετε να ντύσετε τα παράθυρα σας πιο μοντέρνα, σας προτείνουμε κουρτίνες μονόχρωμες ή δίχρωμες. Συνδυάζονται άψογα με βουαλ κουρτίνες και αλλάζουν το χώρο σας εύκολα & γρήγορα.

Εναλλακτικά προτείνουμε τις απλές υφαντές κουρτίνες οι οποίες προσφέρουν σκίαση και στυλ. Ταιριάξτε τις με λινές ή βαμβακερές κουρτίνες γάζα. Γιατί όχι? Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ζακάρ υφάσματα σε πολλά σχέδια και χρώματα με κεντημένες τουλίπες & μπουκέτα λουλουδιών και για εσωτερικό φύλλο προτιμήστε μια μονόχρωμη σε αντίστοιχο ύφασμα.

Κάθε μία πρόταση είναι ξεχωριστή! Είστε του παραδοσιακού και κλασσικού? Κανένα πρόβλημα. Διαλέξτε από την παραδοσιακή γκάμα κουρτινών που περιλαμβάνει κοφτά ασπροκέντητα τελάρου ή ατραντέ,  με δαντελένιο τελείωμα πάνω σε λευκό βαμβακερό ύφασμα. Παράδοση και αρχοντιά χέρι με χέρι.

Θέλετε να δώσετε μια αριστοκρατική πινελιά πολυτελείας στο χώρο σας? Μια  κουρτίνα που θα σας συναρπάσει είναι αυτή με δαντέλα μακραμέ με πολύτιμη εργασία στο τελείωμα. Η επιτομή της κλασσικής ομορφιάς και της άρτιας κουρτίνας δουλεμένη σε τούλι με βελούδινο απλικέ. Όλες είναι επιμελημένες από ειδικούς με μεράκι στο κέντημα.

Λύσεις εύκολες, γρήγορες και πάνω από όλα οικονομικές. Κουρτίνες έτοιμες για τοποθέτηση από κάθε είδους υλικό. Βαμβάκι ή σύμμεικτο βαμβάκι, λινάρι, ή βουαλ, γάζα ή  τούλι, μετάξι, βελούδο ή σενίλ, κροσάτες.

Η τοποθέτηση? Απλή, εύκολη, λειτουργική με καλαίσθητα θηλάκια, τρέσα ή κανάλι. Προσαρμόζονται με χαρακτηριστική άνεση σε όλα τα

κουρτινόξυλα. Έχετε σιδηρόδρομο? Πάλι ταιριάζουν. Υπάρχουν φύλλα κουρτίνας που προσφέρονται με γαζωμένη τρέσα σε συγκεκριμένες διαστάσεις για να ‘’πέφτουν’’ ιδανικά σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα από τα 8 καταστήματα Pennie στον Κηφισό, Περιστέρι, Αθήνα, Ίλιον, Πειραιά, Γλυφάδα, Αιγάλεω, Πόρτο Ράφτη ή το eshop μας pennie.gr,  θα βρείτε σίγουρα συνδυασμούς της αρεσκείας σας σε προσιτές τιμές και εξαιρετική ποιότητα. Αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει!

Pennie

Οικιακός & Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός

Γνωρίστε μας μέσα από το: pennie.blog

Ακολουθήστε μας στο:

Fb

 

Instagram

 

Pinterest

 

twitter

 

LinkedIn