Να αφήσουν τους δικαστές να κάνουν το έργο τους αναφορικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κάλεσε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία έκανε λόγο για ευθεία επίθεση και απροκάλυπτη παρέμβαση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σχετικά με την κριτική που διατυπώθηκε κατόπιν της απόφασης να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές της Χ.Α., Ηλ.Κασιδιάρης, Ν.Μίχος και Ηλ.Παναγιώταρος.

«Οι συνεχείς επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες εναντίον των ανακριτών και των εισαγγελέων από ορισμένους δημοσιογράφους, αποτελεί ευθεία επίθεση, απροκάλυπτη παρέμβαση και προκλητική προσπάθεια επηρεασμού των ανακριτών. Και οι δικαστές κρίνονται αλλά με επιστημονικά επιχειρήματα. Η κυβέρνηση να δείξει ενδιαφέρον και να αποδείξει ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών» τόνισε η κα.Θάνου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Η κα.Θάνου υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί μόνο χάρη στη φιλοτιμία των δικαστικών υπάλληλων.
Κληθείσα να σχολιάσει τη συμπεριφορά των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής αφότου αφέθησαν ελεύθεροι, η κ.Θάνου είπε ότι «προκαλούν τον ελληνικό λαό και το περί δικαίου συναίσθημα» ενώ σχετικά με τη δικαστική απόφαση, υποστήριξε ότι δεν αποτελεί ούτε απαλλαγή ούτε ένοχη το γεγονός ότι αφέθησαν ελεύθεροι.