Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δίνει εξηγήσεις για την αφίσα που προκάλεσε σάλο

Το χρονικό της καμπάνιας που ανέβηκε και κατέβηκε μετά από πολιτική παρέμβαση


ΕΛΛΑΔΑ
12:00
15/01/2020
Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δίνει εξηγήσεις για την αφίσα που προκάλεσε σάλο
35
loading

Περίπου 48 ώρες μετά τον σάλο που προκάλεσε η διαφημιστική καμπάνια με θέμα την άμβλωση στους σταθμούς του μετρό, το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δίνει εξηγήσεις μέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσής του για την επιλογή του.

Η αφίσα ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από το πρωί της Δευτέρας που ξεκίνησε και λίγες ώρες αργότερα δόθηκε η εντολή να κατέβει, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Το υπουργείο ανέφερε πως δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση, όπως και η κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως η εν λόγω καμπάνια στρέφεται «εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών».

Λίγο αργότερα ήρθε η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., που ανακοίνωνε πως «η αφίσα θα αποσυρθεί το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου προς Τρίτη 14 Ιανουαρίου μετά το πέρας της λειτουργίας του Μετρό».

Το μήνυμα της επίμαχης αφίσας ήταν το εξής: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή. Κίνημα υπέρ της ζωής».

Η ανακοίνωση του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!»

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δίνει εξηγήσεις για την καμπάνια του. «Προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Δεν έχουμε σαν πολίτες αυτής της Χώρας, αλλά και σαν συλλογικές οντότητες το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας; Από πότε υπάρχει λογοκρισία στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε;», σημειώνει ακόμη το κίνημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια περίπου από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ἑλλάδος, με σκοπό να ενημερώνει με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της Ζωής του αγέννητου παιδιού, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, αλλά και να βοηθά όσες γυναίκες πιέζονται για έκτρωση και επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους.

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου.

Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντίδραση, που σαν κύριο επιχείρημά της είχε το «δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση». Είναι άξιο απορίας πώς, από αυτά που αναφέρονται στην αφίσα, καταστρατηγούνται τα «δικαιώματα» των γυναικών ή, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η αφίσα «στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών». Σε αυτό μόνο αυτοί που τα συνδύασαν μπορούν να απαντήσουν. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του.

Έπρεπε όμως ο αξιότιμος κ. Υπουργός, προτού προβεί στην απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα το κατέβασμα της αφίσας την ίδια ημέρα της ανάρτησής της, αλλά και η ίδια η διοίκηση να αποδείξουν με επιχειρήματα, πού η αφίσα αναφέρεται στην έκτρωση και πώς «στρέφεται» εναντίον οποιουδήποτε «δικαιώματος» των γυναικών! Άραγε ο κ. Υπουργός είδε πραγματικά την αφίσα; Την διάβασε;

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Δεν έχουμε σαν πολίτες αυτής της Χώρας, αλλά και σαν συλλογικές οντότητες το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας; Από πότε υπάρχει λογοκρισία στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε;

Ο κ. Υπουργός και όλοι όσοι πολιτικοί και επώνυμοι διατείνονται ότι σέβονται το δημοκρατικό μας Πολίτευμα, δεν έχουν υπόψη τους το «Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα» (άρθ. 19), που έχει νομοθετικά κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, ή την «Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών» (άρθ. 10); Και το σπουδαιότερο. Γνωρίζουν, άραγε, τι ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας (άρθ. 14) που υπηρετούν, για τη λογοκρισία; Τους το υπενθυμίζουμε:

«Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους».

Η δε θέση του κ. Υπουργού ότι: «Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους», αναφορικά με τη δική μας καμπάνια είναι παντελώς άστοχη, αλλά και εκτός από το νομικό μας πλαίσιο. Κι αυτό, γιατί το θέμα της δεν ήταν η έκτρωση, ούτε η καταδίκη και προσβολή κανενός ανθρώπου, αλλά, όπως προείπαμε, η ενημέρωση για το θαύμα της ζωής και η προβολή επιστημονικών πληροφοριών για τις λειτουργίες του εμβρύου. Άλλωστε, κι άλλες καμπάνιες, κατά το παρελθόν, είχαν διχάσει την κοινή γνώμη, δεν είδαμε όμως καμία να κατεβαίνει και μάλιστα με πολιτική παρέμβαση!

Και επειδή κάποιες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι δήθεν είναι παραπλανητικές οι πληροφορίες της αφίσας και δεν έχουν επιστημονική ακρίβεια, παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα μας www.afistemenaziso.gr, όπου υπάρχουν όλες οι επιστημονικές πληροφορίες γι’ αυτά τα θέματα, πάντα με βιβλιογραφικές αναφορές.

Κάποια στιγμή στη Χώρα μας, που η υπογεννητικότητα έχει φτάσει, ίσως, σε μη αναστρέψιμα επίπεδα, που οι εκτρώσεις υπερβαίνουν τις 150.000 (κάποιοι τις ανεβάζουν στις 300.000) και οι 40.000 και πλέον από αυτές γίνονται από ανήλικα κορίτσια, πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε με ωριμότητα και επιχειρήματα γι’ αυτό το σοβαρό θέμα. Ένα θέμα, στο οποίο προεκλογικά είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με αφορμή το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό: «Θα πω μόνο το εξής: εκτιμώνται (οι εκτρώσεις) σε 150.000 ετησίως… Έστω και το 10% να αποφεύγαμε θα είχαμε 10% νέες γεννήσεις. Άρα και αυτό το ζήτημα πρέπει να μας απασχολήσει ουσιαστικά».

Όμως, πώς θα αποφευχθούν, όταν «απαγορεύεται» να μιλήσουμε και να ενημερώσουμε δημόσια για το αγέννητο παιδί, το θαύμα της ζωής και την επιλογή της; Υπάρχει κανείς που είναι ενάντια στη ζωή και δεν θαυμάζει αυτό το μεγάλο μυστήριο; Ας το αναρωτηθούμε όλοι.

Επειδή, όμως, έχει κι ο Θεός τα δικά του σχέδια πραγματικά ευχαριστούμε το Υπουργείο διότι κατόρθωσε με την λογοκρισία που επέβαλε να φτάσει το μήνυμα της αφίσας όχι μόνο στους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, αλλά απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της Ελλάδας. Το γεγονός ότι από χθες συζητά όλη η κοινωνία για το θέμα της προστασίας του αγέννητου παιδιού, το οφείλουμε στην απαγόρευση έκφρασης δημοσίου λόγου για ένα ζήτημα το οποίο σε άλλα κράτη αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών συνεδρίων και θεσμικού διαλόγου.

Ευχαριστούμε εγκαρδίως για τις χιλιάδες των μηνυμάτων υποστηρικτικών του Κινήματος που γράφτηκαν στο διαδίκτυο και κάλυψαν το σκοτάδι των καθεστωτικών ΜΜΕ και πολιτικών προσώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αδιαμφισβήτητα είναι υπέρ της ΖΩΗΣ και κλείνει τα αυτιά της στις φωνές των «δικαιωματιστών» και του ιερατείου της πολιτικής ορθότητας!

Χθες όλη η Χώρα φώναξε: ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ!.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

35
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Παλεύουμε για να κατακτήσουν οι γυναίκες όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις ώστε να είναι πραγματικά ελεύθερες
  ...Η εικόνα του εμβρύου που "θέλει να ζήσει και δεν το αφήνουν" αναρτημένη στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας αποτέλεσε μία ακόμα σελίδα στη βίβλο του σκοταδισμού, που φέρνει στο προσκήνιο θέσεις ενάντια στις αμβλώσεις και μαζί με αυτές αναχρονιστικές, συντηρητικές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις για τη θέση των γυναικών στην οικογένεια και την κοινωνία.

  Λίγες ώρες αργότερα αναρτήθηκε στα ίδια ταμπλό το σύνθημα "τα σώματά μας μας ανήκουν" προβάλλοντας την "αυτοδιάθεση του σώματος" ως αντίπαλο δέος στο σκοταδισμό.

  Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της πολιτικής που καθιστά ατομική - οικογενειακή υπόθεση ό,τι θα έπρεπε να είναι κοινωνική υποχρέωση και ευθύνη.
  ....
  [...]

 2. Οποιο και να ειναι το θεμα μιας αφισας (εκτος απο υβριστικο και ισως και διακωδωμιστικο η λογο ρυπανσης) η απαγορευση της αφισας συνιστα παραβιαση του συνταγματος της Δημοκρατιας και ειδικοτερα του αρθρου περι ελευθεριας εκφρασης και του λογου.

 3. avatar Συγκρίσεις

  ΕΙΔΗΣΗ: Κρέμασαν σκύλο με σύρμα από το δέντρο. ΚΤΗΝΩΔΙΑ. Ξεσηκώθηκαν οι φιλόζωοι και το κράτος αναζητάει τους δράστες. ΕΙΔΗΣΗ: Αναρτήθηκε αφίσα που ενημερώνει για την πρόληψη 150.000 (εκατόν πενήντα χιλιάδων ) ΕΜΒΡΥΟΚΤΟΝΙΩΝ (κάθε χρόνο), ξεσηκώθηκαν κάποιοι...ένοχοι(?) και το κράτος...κατέβασε την αφίσα και αναζητάει τους δημιουργούς της!!!!!!!!!!! .......(ο Καιάδας και ο Χίτλερ ήταν παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που γίνονται τώρα).

 4. avatar Τελείως κατατοπιστική

  Η διαφήμιση για τους νέους,δεν είναι κακό να υπενθυμίζει κάποιος ότι είναι μια ζωή η οποία αισθάνεται,τους βοηθάει να κατανοήσουν οτι η προφύλαξη είναι αναγκαία εφόσον δεν υπάρχει θέληση για εγκυμοσύνη ....
  Κακώς κατέβηκε αυτό δείχνει ότι η δημοκρατία υπάρχει μόνο στα λόγια .... λυπάμαι βαθύτατα που μια κυβέρνηση αντέδρασε παρορμητικά ....
  Δεν επιτρέπεται ....

 5. avatar WHITE GENOCIDE

  Αντί να κοιτάξουμε τα χάλια μας, με την πρωτοφανή υπογεννητικότητα που μας μαστίζει ως έθνος (και κατ' επέκταση όλα τα αντίστοιχα γηγενή, της Ευρώπης), έχουμε ΄"διαμαρτυρίες" και εν τέλει επιβολή λογοκρισίας, από όλο το "ορθοπολιτικό" προοδευτικομάνι, που κατά τα άλλα μας νουθετεί, να ..."λύσουμε" το δημογραφικό μας, με αθρόα εισαγωγή πρωτόγονων αφροασιατών(!)

 6. avatar nasoulis

  Το αν είναι κανείς υπέρ ή κατά των εκτρώσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι απολύτως αδιάφορο. Εδώ μιλάμε για μια λογοκρισία πληρωμένης καταχώρησης που δεν προσέβαλε κανέναν, τουλάχιστον όχι περισσότερο από δεκάδες άλλες που βλέπουμε καθημερινά. Απαράδεκτη η απόφαση του υπουργού, μεγάλο φάουλ της νέας κυβέρνησης.

 7. avatar Στέλιος2018

  Δεν "δίνει εξηγήσεις", καταγγέλλει τον στυγνό, νέτο σκέτο φασισμό που υπέστη. Και ναί, ΑΥΤΟ είναι όντως φασισμός. Όλα τα άλλα που κατα καιρούς μας τσαμπουνάτε ως "φασιστικά", είναι μίζερες κλάψες κύριοι "προοδευτικούληδες".

 8. avatar niaki34

  Αρκετες ανοησιες διαβασα...ΣΥΓΧΑΙΡΩ γι'αυτην την αφισα το κινημα αυτο.Ο,τι θελουμε κανουμε στο σωμα μας οι γυναικες αλλα οταν φιλοξενουμε μια ζωη ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!!!!!!!!Να φροντιζε η εν λογω "κυρια"να επαιρνε προφυλαξεις ή να στριμωξει τον κυριο να παρει προφυλαξεις.Η μονη εκτωρση που μπορω να δεχτω ειναι για σοβαρους ιατρικους λογους.Αλλιως προσεχεις!!!!!!!! Ειναι φονος ειτε μας αρεσει ειτε οχι,,,,!!!!!!!!!

  1. avatar Nalan

   Επιτέλους κάποιος μίλησε σωστά.
   Εν έτει 2020 και ακόμα υπάρχουν "ατυχήματα" ; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν δέχομαι το "αχ έτυχε". Πάρε προφυλάξεις ή αντισυλληπτικά αν δεν θες.

 9. avatar admiral 75

  Η προπαγανδα παντως στο απογειο της.Λεει το μπιστ στην αρχη του αρθρου...[ η αφισσα ξεσηκωσε πληθος αντιδρασεων].. απο ποιους ρε..απο το ΚΕΕΡΦΑ απο το λοατκι κινημα απο την lifo και την athens voice απο την εφημεριδα των συντακτων?αμεσως στο ψεμμα και την υπερβολη για μια σεμνη και ηθικη προβολη.

 10. avatar Πολεμηστης του πληκτρολογιου

  Oσο και να χτυπιεστε, η αμβλωση φονος ειναι. Αμε να δειται τον υπερηχο απο αμβλωση και μετα ελατε εδω. Προς πληροφορηση:Εισαγεται ψαλιδι που αποκεφαλιζει το εμβρυο. Το εμβρυο το διαισθανεται και προσπαθει απεγνωσμενα να το αποφυγει, αλλα που να παει? Αλλα αυτα βεβαια δεν τα λεμε, ετσι? Αυτα ειναι τα γεγονοτα. Αν δεν σας αρεσουν προβλημα σας.

  1. avatar Dr Who

   Είμαι γιατρός και πλέον η άμβλωση εφαρμόζεται με χάπια που σκοτώνουν το έμβρυο. Πονάει εξίσου όμως καθώς στον υπέρηχο βλέπουμε το έμβρυο να ασφυκτιά και να πεθαίνει.

   1. avatar Constantined

    Με πολύ σεβασμό στο πρόσωπο σας, δεν θα μπορούσα να είμαι στη θέση σας δεν ξέρω αν θα μπορούσα να βλέπω αυτά που βλέπετε όταν πραγματοποιείτε μια έκτρωση είτε δικαιολογημένη είτε αδικαιολόγητη

 11. avatar PANKO

  Όλοι οι ταλιμπάν...
  Εμπρός...

 12. avatar δεν υπάρχει μεγαλύτερο και ξεδιάντροπο φασιστόμουτρο

  από τον κάθε αυτοαποκαλούμενο αντιφασίστα. Τέλος.

 13. avatar DPRK

  και σε αυτη τη περιτωση ο πατερας δεν εχει δικαιωμα... νομικα παραμενει θεατης

 14. avatar ousiastiko

  Αφήστε τον κόσμο να κάνει ό,τι γουστάρει. Θέλει να μείνει έγκυος, δε θέλει, θέλει να κάνει 80 παιδιά, θέλει να κάνει ένα ή κανένα.
  Υπάρχουν δεκάδες χώρες (κυρίως ανατολικά μας) που οι αμβλώσεις είναι παράνομες. Όποιος έχει τέτοιους προβληματισμούς μπορεί εύκολα να επιλέξει κάποια από αυτές να ζήσει.

  1. avatar duck

   Πηγαινε εσυ στο Αμερικα να κανεις εσυ οτι γουσταρεις και ασε μας εδω να υπερασπιζομαστε τα αυτονοητα.

   1. avatar ousiastiko

    Γιατί να πάω στο Αμέρικα; Συμμορφόνομαι με την ελληνική νομοθεσία που επιτρέπει την άμβλωση. Όποιος δε γουστάρει τη βόλτα του.

 15. avatar Snowman

  Εεει ψιτ, εσύ ανεξάρτητη γυναίκα που σκανδαλιστηκες με την αφισα, το έμβρυο είναι μελλοντικός άνθρωπος σαν εσένα όχι μερικά κύτταρα ενωμένα μεταξύ τους. Οκ;

 16. avatar Ουστ κόπρε

  Ντροπή στον υπουργό που φέρθηκε σαν μπλε συριζαίος και υπέκυψε στα γούστα των νεοσταλινιστών που φασιστικά φιμώνουν την ενημέρωση. Μητσοτάκη πάρε θέση ΑΜΕΣΑ!!! Είσαι με τους Νεοσταλινιστές ή είσαι δημοκράτης;;;

  1. avatar ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ!

   Προσπαθει να προσποιείται τον Δημοκράτη, οπως και τον Μακεδονομάχο!

 17. avatar Πρόληψη έπρεπε να ζητάει

  η καλή αφίσα
  που χρηματοδοτήθηκε με δημόσιο χρήμα κρυφά

 18. avatar @@@###

  γι αυτό ακριβως μιλανε...επειδη εχουν ηδη γεννηθει......οποις δεν επιθυμει παιδια ας προσεχει...αντισυλληψη ξερουν τι ειναι????εγω μετα απο 2 παιδια βρηκα την αντισυλληψη που μου ταιριαζει...απλα πραγματα

 19. avatar the owl

  Συμφωνώ ότι έχει το δικαίωμα κάποιος να πει την γνώμη του, από την στιγμή που δεν κάνει κακό σε κανέναν και δεν προσβάλει την ελευθερία κάποιου άλλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τις κατέβασαν?

 20. avatar Τόνο Μάσας.

  Τώρα πια δεν σέρνει μόνο καράβι αλλά τον κόσμο ολόκληρο. Δεν συμφωνώ με τις αμβλώσεις.
  Κανείς δεν θέλει να περιορίσει την αυτοδιάθεση της γυναίκας στο σώμα της και να διαθέτει ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος της όπως θέλει. Δικαίωμά της με γεια της με χαρά της.
  Αλλά η ζωή που κυοφορεί δεν της ανήκει ολοκληρωτικά ούτε πρέπει να την μεταχειρίζεται για ταπεινούς σκοπούς. Ας σεβαστεί αυτό το μεγάλο δώρο της φύσης ή του Θεού αν πιστεύει σ αυτόν. Να σεβαστεί την ιδέα και την έννοια της ζωής. Τώρα οι καιροί άλλαξαν και θεωρούμε τα ζώα σαν παιδιά μας και τα παιδιά μας σαν κουτάβια που τα έπνιγαν παλιότερα για να απαλλαγούν απο αυτά. Δεν ειναι έτσι.Η ζωή έχει την σημασία που της δίνεις.
  Και βέβαια το οτι κατέβηκαν οι αφίσες είναι επίφοβο φασιστικό και λογοκρισία, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να το σκεφτούν καλύτερα πριν πάρουν θέση υπέρ του κατεβάσματος των αφισών. Η ζωή είναι πάνω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και αγκυλώσεις.

  1. avatar τριαλαρο

   ως γυναίκα, οι περιπτώσεις που μπορώ να καταλάβω και επικροτώ την άμβλωση είναι:
   1) αν είναι αποτέλεσμα βιασμού,
   2) αν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα τόσο για την μάνα ή/και για το μωρό
   3) αν δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες να το μεγαλώσω, μιλάω να μην μπορώ να καλύψω ούτε τα βασικά. Σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχε και η εναλλακτική της υιοθεσίας, αλλά θα ήθελε γερά κότσια, που προσωπικά δεν θα είχα ούτε έχω, να κυοφορήσω όσο θα ήταν και να το δώσω. Επίσης, δεν ξέρω αν συνέβαινε σε μένα αυτό, αν το έδινα αν θα μπορούσα να συνεχίσω. Για άτομα σαν και μένα καλύτερα η άμβλωση, που δεν το έχεις νιώσει ακόμη, παρά μετά.

   Κάτι που ακούω δεν το ήθελε, κατακραυγή κόσμου και τα ρέστα, στα σημερινά τα χρόνια είναι δικαιολογίες. Απλά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει