«Θέλουμε και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα» ξεκαθαρίζουν και οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας του 34χρονου που έπεσε νεκρός από τη μαχαιριά που δέχθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Οι δικηγόροι της οικογένειας μία μέρα μετά τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αλλά και μελών της τοπικής οργάνωσης αναφέρουν, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ότι θέλουν την απόλυτη δικαίωση.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μαραγκός, είπε: «από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή με την υπόθεση, αντιληφθήκαμε ότι κρύβονται και άλλα από πίσω. Θέλαμε να αποκαλύψουμε τι υπήρχε πίσω από αυτή τη δολοφονία που φαινόταν». Σημείωσε: «Απευθυνθήκαμε στην ανακρίτρια και βλέποντας τα στοιχεία που είχε συλλέξει το τμήμα της Νίκαιας, διαπιστώναμε ότι είχαν μεσολαβήσει διάφορα. Βοηθηθήκαμε στο να ελέγξουν τις τηλεπικοινωνίες. Αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης προ του φόνου και μετά το φόνο είχε πολλές επικοινωνίες».

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ακόμη: «τη δολοφονία την ανέλαβε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Στις επικοινωνίες ήταν ο Πατέλης. Αυτός λειτουργούσε συνδετικά με τον δράστη και με τον βουλευτή της περιφέρειας Πειραιά που ήταν πάνω από αυτόν. Οι επικοινωνίες τους ήταν συνεχείς. Και μετά ήταν η επικοινωνία που γίνεται σε ανώτατο επίπεδο. Χθες το αποκάλυψαν και τα κανάλια».

Ξεκαθάρισε όμως ότι «Δεν είναι αυτή η στυγερή δολοφονία, είναι και η ηθική αυτουργία. Είναι ποιοι τον έβαλαν να το κάνει. Ο Πατέλης ήταν έμμισθος και βγήκε ξεκάθαρα αυτό. Όλη αυτή η δομή οδηγεί προς τα πάνω. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εγκληματική οργάνωση αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί. Ποιοι τον έβαλαν να το κάνει».

Ο συνήγορος, Α. Τζέλλης, είπε ότι δεν πίστευε ότι θα μπορούσαν να γίνει τόσο γρήγορα αυτές οι ενέργειες. «Εξεπλάγην ευχαρίστως και με την ταχύτητα που ενήργησαν δικαστικές και αστυνομικές Αρχές. Εμείς παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τη δικογραφία. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να μάθουμε τα ονόματα ορισμένων συλληφθέντων. Να ελεγχθεί ο ρόλος των συλληφθέντων», πρόσθεσε.

Με τη σειρά της η κ. Χριστοδούλου είπε: «Η προσοχή των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα στρέφεται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα», ξεκαθαρίζοντας ότι κοιτάζουν και τους ηθικούς αυτουργούς.

Πάντως, ο κ. Μαραγκός ερωτώμενος για το πώς είναι τώρα η οικογένεια, είπε ότι τους έχουν δώσει εντολή να φτάσουν την έρευνα όσο πιο ψηλά μπορούν για να έρθει η δικαίωση για το παιδί τους.