Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από μεθαύριο Πέμπτη η Πάτρα, με τον τελάλη, που φέτος θα είναι γυναίκα, να βγαίνει στους δρόμους της πόλης και να προαναγγέλλει την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου, στην πλατεία Γεωργίου.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τόνισε «ξεκινάμε και φέτος, με ακόμα περισσότερη όρεξη και έμπνευση».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η πόλη μας και οι άνθρωποί της, ζουν σε ρυθμούς καρναβαλικούς, αξιοποιώντας το ταλέντο» και πρόσθεσε: «Είναι μια πόλη εκπληκτική με εκπληκτικούς ανθρώπους, που φέτος θα δώσουν καινούργια στοιχεία στο καρναβάλι».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου, «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, υπογράμμισε ότι «μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής στενότητας η κοινωφελής επιχείρηση συνεχίζει την προσπάθειά της να διοργανώσει ένα καρναβάλι αντάξιο της ιστορίας του». Αναφερόμενη στην τελετή έναρξης, είπε ότι «συνεργαστήκαμε με πατρινούς καλλιτέχνες, επειδή η πόλη διακρίνεται για τους εξαιρετικούς δημιουργούς της που γνωρίζουν καλά το καρναβάλι και εμπνέονται από αυτό».

Τη διοργάνωση και τη σκηνοθεσία, όπως είπε η Ήρα Κουρή, «την έχει αναλάβει ο Ιωάννης Κοψίνης, ενώ το καινούργιο στοιχείο που προσθέτουμε φέτος είναι το 3D mapping projection».

Η όλη εκδήλωση, σύμφωνα με την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης, έχει το χαρακτήρα ενός μεγάλου πάρτι και κάλεσε όλους τους πατρινούς και τους επισκέπτες, «να έλθουν στην πλατεία Γεωργίου το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 9:00 το βράδυ, για να χορέψουν σε ρυθμούς καρναβαλικούς με μουσικές επιλογές του συγκροτήματος Passepartout που θα παίζει ζωντανά για ένα τρίωρο».

Στο μεταξύ, όπως κάθε χρόνο, ο τελάλης θα προαναγγείλει την έναρξη από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου. Μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, φέτος ο τελάλης θα είναι γυναίκα, η Μαρία Αγουρίδου, η οποία είναι επί χρόνια καρναβαλίστρια, ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο.

Παράλληλα, στους πεζόδρομους της Πάτρας μπάντες και ακροβάτες θα δίνουν το δικό τους χρώμα, όπως επίσης και οι σοκολατορίχτες με τον σοκολατοπόλεμο.

Πάντως, οι καρναβαλικές δράσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί του Σαββάτου με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της δημοτικής μουσικής και με το αναλλοίωτο έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών.

Κλείνοντας, η Ήρα Κουρή ανέφερε ότι «καθ΄ όλη την διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου τα δρώμενα θα είναι σχεδόν καθημερινά στο κέντρο και στις συνοικίες της Πάτρας», προσθέτοντας ότι «το καρναβάλι της Πάτρας παραμένει το μεγαλύτερο και αυθεντικότερο καρναβάλι, για αυτό και είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε χρόνο θα προπορευόμαστε, αφού το πάθος και το μεράκι των πατρινών είναι τα συστατικά που κάνουν μοναδική τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της πόλης μας».