Έρχεται το Παιδικό Πανεπιστήμιο στην Αττική

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών


ΕΛΛΑΔΑ
20:10
13/01/2020
Έρχεται το Παιδικό Πανεπιστήμιο στην Αττική
3
loading

Είναι πια γεγονός. Σε λίγο μόλις καιρό η Αττική θα έχει το δικό της Παιδικό Πανεπιστήμιο.

Οι εγγραφές για τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών στη συγκεκριμένη δράση που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα.

Δικαίωμα συμμετοχής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν όλοι οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων Δημοτικών Σχολείων καθώς και των τριών τάξεων Γυμνασίων, της Περιφέρειας Αττικής.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιανουαρίου και το πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων μηνών (Φεβρουάριος- Μάιος) θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι η επαφή των μαθητών με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Με αφορμή το πρόγραμμα ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες «στηρίζουμε τις νέες γενιές, επενδύοντας στη γνώση και στην καινοτομία. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να τους δώσουμε κίνητρα προκειμένου να μείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους».

Σημειώνεται ότι ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων, κατά την πρώτη αυτή περίοδο λειτουργίας του «Παιδικού Πανεπιστημίου» θα είναι 400, εκ των οποίων 200 μαθητές Δημοτικού και 200 μαθητές Γυμνασίου, σε δύο αντίστοιχα και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σπουδών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, στην ιστοσελίδα που έχει φτιάξει η Περιφέρεια Αττικής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Γ.μ

  Τραγικό δεν υπάρχει καν η σελίδα.... κοροϊδεύει

 2. avatar Extremoulis

  Ναι θα πάνε στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ κ θα φρικαρουν τα μικρά από τις εντοιχισμένες ιδέες των ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ δε συμμαζευεται.

  1. avatar @Extremoulis

   έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά δε σημαίνει ότι δεν είναι μια ωραία πρωτοβουλία. Μη γκρινιάζουμε για τα πάντα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει