Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη λίγο μετά την κατάθεση της για τη δολοφονία της κόρης της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Κυριακή Αρμουτίδου, σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε δυσφορία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της και οι δικοί της άνθρωποι κάλεσαν ασθενοφόρο.

Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση η γυναίκα μίλησε στην κατάθεσή της για την αδικοχαμένη κόρη της. «Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου» είπε η κ. Αρμουτίδου και ολοκληρώνοντας την κατάθεση της εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε βάρος των συγγενών των κατηγορουμένων βάζοντας τους στο κάδρο των ευθυνών. «Είναι οι ηθικοί αυτουργοί του δικού μου πόνου», είπε ενώ κινήθηκε σε βάρος των δυο νεαρών που κάθονταν αμίλητοι στο εδώλιο. «Θέλω να δω τις φάτσες τους, το δικαιούμαι» ξέσπασε την ώρα που οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συγκρατήσουν .

«Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ… θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά» ούρλιαξε και θρηνώντας μονολογούσε: «Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου. Ήμουν η πιο ευτυχισμένη μάνα του κόσμου».

Ιωάννης Τοπαλούδης: «Έλεγα να ανέβει λίγο πιο ψηλά ο κυβερνήτης μήπως το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει»

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη Ιωάννη. «Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη, είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια» είπε ο Ιωάννης Τοπαλούδης ο οποίος μίλησε για την αδικοχαμένη κόρη του, για την εξαφάνιση της,  τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να τη βρουν και τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν έμαθε για την άγρια δολοφονία της στη Ρόδο όπου σπούδαζε.

«Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει τέτοιες συγκλονιστικές στιγμές» είπε συμπληρώνοντας πως δεν κατάφερε να πάει στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το παιδί του. «Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας, άδειασε η ψυχή μας» ανέφερε και περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές όταν μετά το έγκλημα πήγε στο άδειο διαμέρισμα της Ελένης όπου βρήκε τα ρούχα της στο πλυντήριο, ένα μισοφαγωμένο μήλο και μισή τσίχλα. «Όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε… Εκεί ζούσε και ανέπνεε» είπε.

Ο κ. Τοπαλούδης αναφέρθηκε και στην συγκλονιστική στιγμή που επέστρεφε με το αεροπλάνο στο σπίτι της οικογένειας συνοδεύοντας το νεκρό παιδί του στο φέρετρο. «Έλεγα να ανέβει λίγο πιο ψηλά ο κυβερνήτης μήπως το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει» είπε κλαίγοντας.

Στο πλευρό των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη η Μάγδα Φύσσα

Στο πλευρό των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μπήκε στη δικαστική αίθουσα και πλησίασε τους γονείς, στους οποίους είπε λίγα λόγια συμπαράστασης.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες είχαν και μια συζήτηση έξω από το δικαστήριο, με τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη να προσπαθεί να ηρεμήσει. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με τη Μάγδα Φύσσα να αγκαλιάζει και να χαϊδεύει την Κυριακή Αρμουτίδου, προφανώς σε μια προσπάθειά της να της δώσει κουράγιο, γνωρίζοντας και η ίδια πόσο δύσκολη είναι αυτή η διαδικασία.