Στην Κολωνία της Γερμανίας θα βρεθεί τον Οκτώβριο η ομάδα του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αναδείχτηκε τον Ιούλιο νικήτρια, με το καινοτόμο προϊόν της «Eviva», στον εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia 2013 που διοργάνωσε ο ΣΕΒΤ για 3η χρονιά.

Το «Eviva», που χάρισε στην ελληνική ομάδα το 1ο Βραβείο, αποτελεί ένα καινοτομικό, έτοιμο προς μαγείρεμα προϊόν, που συνδυάζει έξυπνα την υψηλή διατροφική αξία της τσιπούρας, με το ιδιαίτερο άρωμα δύο παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων, του ούζου και του τσίπουρου.

Η ελληνική νικήτρια ομάδα θα διαγωνιστεί στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia, όπου θα συμμετέχουν 24 χώρες και θα αναδειχθεί το καλύτερο καινοτόμο προϊόν στον χώρο της διατροφής στην Ευρώπη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «Anuga 2013».
 
Η ομάδα, λοιπόν, του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει το προϊόν της στις 6 & 7 Οκτωβρίου στο ευρωπαϊκό κοινό, παράλληλα με τους νικητές των υπόλοιπων 17 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Με αφορμή τον επικείμενο διαγωνισμό ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Τ., Ευάγγελος Καλούσης, μετέφερε τις ευχές του για καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είμαστε παραπάνω από αισιόδοξοι για την ελληνική ομάδα. Τα παιδιά έχουν αναπτύξει ένα καθ’ όλα καινοτόμο προϊόν, που αναδεικνύει όχι μόνο την ευρηματικότητα και δημιουργικότητά τους αλλά και το έντονο ελληνικό στοιχείο πατροπαράδοτων γεύσεων και αρωμάτων όπως η τσιπούρα, το ούζο και το τσίπουρο.

Εμείς είμαστε ήδη περήφανοι για τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει και χαιρόμαστε που τέτοιες συμμετοχές προβάλλουν όχι μόνο τη δυναμική του χώρου μας αλλά και ένα θετικό πρόσωπο για την Ελλάδα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας». Και συνέχισε τονίζοντας: «Αποτελεί, άλλωστε, πάγια θέση και πεποίθηση του Σ.Ε.Β.Τ. ότι η καινοτομία συνιστά, μαζί με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα μας στην έξοδο από την ύφεση».

Η 32η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Anuga», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου, θα αποτελέσει και φέτος την κορυφαία έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών, συγκεντρώνοντας πάνω από 6.500 προμηθευτές από 100 χώρες και 160.000 αγοραστές από 180 χώρες.

Σχετικά με τον Σ.Ε.Β.Τ.:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) είναι από το 1978, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των κοινών θέσεων και απόψεων της ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων. Μέλη του είναι Κλαδικοί Σύνδεσμοι της Βιομηχανίας Τροφίμων αλλά και πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις του Κλάδου. Ο κλάδος συμβάλλει στην ελληνική οικονομία με το 26% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της χώρας σε αξία, ενώ οι πωλήσεις του ανέρχονται στα €12,5 δις., απασχολώντας το 25% του εργατικού δυναμικού της δευτερογενούς παραγωγής. Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ταχύτερα από το σύνολο της ελληνικής μεταποίησης.