Ένα πανέμορφο, στολισμένο και φωτισμένο έλατο βρίσκεται από το πρωί στην Πλατεία Εξαρχείων όπως και σε δεκάδες πλατείες και δρόμους και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας. Τόσο αυτό όσα και τα υπόλοιπα τοποθετήθηκαν χάρη στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου» που έδωσε την δυνατότητα να φωτιστούν εορταστικά σημεία της Αθήνα τα οποία στο παρελθόν είτε δεν είχαν στολιστεί ποτέ, είτε ο στολισμός τους ήταν λιγοστός.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια έρχεται να συμπληρώσει τον στολισμό της πλατείας που έγινε πριν από δύο εβδομάδες ενώ σήμερα υπήρξε μία ακόμα μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης στην πλατεία της περιοχής, στην οποία έλαβαν μέρος τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Οδοποιίας, Πρασίνου και Ηλεκτρολογικού.

Η πλατεία καθαρίστηκε και αφαιρέθηκαν αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες κινδύνου για θαμώνες και περαστικούς. Στη συνέχεια πλύθηκε σχολαστικά από δύο πλυστικά οχήματα με πεπιεσμένο νερό και ειδικά καθαριστικά – απολυμαντικά.

Οι βαφείς του τμήματος ειδικών εργασιών έβαψαν όλα τα παρτέρια της πλατείας και επίσης βάφτηκαν τα παγκάκια, τα καλαθάκια απορριμμάτων (ενώ κάποια αντικαταστάθηκαν) και οι επιφάνειες που βρίσκονται στην πλατεία και είχαν γκράφιτι ζωγραφισμένα πάνω τους.

Τοποθετήθηκαν καινούρια μάρμαρα στο άγαλμα που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Εξαρχείων, τα οποία είχαν υποστεί βανδαλισμούς και είχαν εξ ολοκλήρου αφαιρεθεί βιαίως.

Αντικαταστάθηκαν καμένες λάμπες και αποκαταστάθηκε ο φωτισμός της πλατείας ώστε να παραδοθεί στην  καλύτερη δυνατή κατάσταση στους κατοίκους και της επισκέπτες της ιστορικής αυτής γειτονιάς της πόλης, ειδικά για τις εορταστικές μέρες.

«Οι πλατείες της πόλης ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Καθαρές και στολισμένες. Σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων»  έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.