Μπροστά από τη Βουλή έφτασε η πορεία οργανώσεων της Αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα από την περιφρούρηση της πορείας από τους διαδηλωτές, την ώρα που βρίσκονται μπροστά στα ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί στη Βουλή. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας είναι έντονη αυτή την ώρα, ενώ κλειστοί είναι οι περισσότεροι δρόμοι.

Αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τη Βουλή. Κεντρικό σύνθημα της πορείας «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία». Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».