Νέα πρόκληση – αμφισβήτηση της Τουρκίας στο Καστελόριζο

Η Άγκυρα αμφισβητεί και πάλι την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή


ΕΛΛΑΔΑ
8:54
03/12/2019
Νέα πρόκληση – αμφισβήτηση της Τουρκίας στο Καστελόριζο
4
loading

Λίγες ημέρες μετά τον τουρκολιβυκό μνημόνιο η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή ανάμεσα σε Καστελόριζο και Ρόδο.

Η Ελλάδα εξέπεμψε οδηγία προς ναυτιλομένους με την οποία δέσμευσε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για άσκηση έρευνας και διάσωσης για το απόγευμα στις 7 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή προχώρησε σε αντιNAVTEX στην οποία επισημαίνει πως μη εξουσιοδοτημένος σταθμός εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους για περιοχή που βρίσκεται σε περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας και περιοχή τουρκικής έρευνας και διάσωσης.

Η τουρκική οδηγία επισημαίνει ακόμα, σύμφωνα με το news.gr, πως όλες οι ασκήσεις ή επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές.

Μόνο ο σταθμός της Αττάλειας είναι υπεύθυνος στην περιοχή, επισημαίνει η τουρκική οδηγία.

Δέκα λεπτά αργότερα η Τουρκία εξέδωσε και δεύτερη NAVTEX στην οποία αναφέρει πως η οδηγία προς ναυτιλομένους 1800/19 εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό και επαναμεταδίδεται από τον σταθμό της Αττάλειας για λόγους ασφάλειας των ναυτιλομένων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Γύπας

  Ας λένε ότι θέλουν οι Τούρκοι!! Εγώ έχω εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας!! Απλά δεν υπάρχει ένας και να πει " Βυθίστε το Χορα" .

 2. avatar ψεκάστε μας

  έτσι που κάνουν οι Τούρκοι , φιρί φιρί το πάνε να τους στείλει κανένα αυστηρό μήνυμα ο Παυλόπουλος και να μην βρίσκουν που να κρυφτούν...

 3. avatar σουρταφερτας

  το καστελοριζο το οποιο τα τελευταια χρονια τ εμαθα ουτε καν το ηξερα το μονο καστελοριζο που ηξερα ειναι η γνωστη ταβερνα το βλεπω λοιπον λιγο λιγο να πηγαινει προς την τουρκια

  1. avatar Σουρταφέρτας στις ταβέρνες

   Εμ, βέβαια. Σαν τον Τσίπρα κι εσύ που αν και είχε υπηρετήσει στο Ναυτικό, κάπου κάποτε είχε ακούσει για κάποια Λέσβο και κάποια Μυτιλήνη. Φαίνεται πώς υπάρχουν πολλοί σαν και σένα ελληναράδες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να σαβουρώνουν στις ταβέρνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει