Σοκαρισμένος ο διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από την κατάσταση στα ελληνικά νησιά

«Μεταφέρετε τους πιο ευάλωτους από τα κέντρα σε ασφαλή στέγη σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη»


ΕΛΛΑΔΑ
23:53
27/11/2019
Σοκαρισμένος ο διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από την κατάσταση στα ελληνικά νησιά
10
loading

Ανοιχτή επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες απέστειλε σήμερα ο διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χρήστος Χρήστου, έπειτα και από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ζητώντας μεταξύ άλλων, «να σταματήσει αυτή η συνειδητή συλλογική τιμωρία ανθρώπων που αναζητούν ασφάλεια στην Ευρώπη και να δοθεί τέλος σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία».

Ο κ. Χρήστου έχοντας επιστρέψει από τα ελληνικά νησιά δηλώνει, όπως γράφει στην επιστολή, σοκαρισμένος από αυτά που είδε και άκουσε εκεί. Παραθέτοντας κάποιες από τις ιστορίες που του περιέγραψαν.

Σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, ο κ. Χρήστου, τονίζει ότι «τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης είναι μια χρόνια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ένας ενδημικός κύκλος ανθρώπινου πόνου», ενώ προσθέτει ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, είχαν προειδοποιήσει για τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις της συμφωνίας αυτής με την Τουρκία. «Αποφασίσαμε μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να σταματήσουμε να δεχόμαστε χρηματοδότηση από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υποστηρίζει στην επιστολή ο κ. Χρήστου.

Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ανθρωπιστική κατάσταση παρουσιάζει επιδείνωση και όχι βελτίωση, ο κ. Χρήστου, αναφέρει ότι «μόνο μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες έχει πεθάνει μία γυναίκα, ένα παιδί και ένα βρέφος 9 μηνών εξαιτίας των επικίνδυνων και άθλιων συνθηκών που επικρατούν στη Μόρια και της έλλειψης επαρκούς φροντίδας. Αναζητούσαν την ασφάλεια στην Ευρώπη, αλλά βρήκαν τον θάνατο σε ένα ευρωπαϊκό κέντρο υποδοχής».

Παράλληλα απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, γράφει μεταξύ άλλων: «Καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αποφάσεις και μέτρα που προξενούν βλάβη σκόπιμα και συνειδητά. Σας έχουμε προειδοποιήσει κατ' επανάληψη ότι αυτό κάνουν οι πολιτικές σας. Σταματήστε να το αγνοείτε, σταματήστε να προσποιείστε ότι δεν συμβαίνει».

Καταλήγοντας, ο κ. Χρήστου, αναφέρει στην επιστολή ότι «πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία. Σταματήστε αυτήν τη συνειδητή συλλογική τιμωρία ανθρώπων που αναζητούν ασφάλεια στην Ευρώπη. Μεταφέρετε αμέσως τους πιο ευάλωτους ανθρώπους από αυτά τα κέντρα σε ασφαλή στέγη σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Τερματίστε την πολιτική του περιορισμού. Σπάστε, μια για πάντα, τον κύκλο του πόνου στα ελληνικά νησιά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar criskalts

  ...και μμετά ο ντόκτορ έφαγε μια αλανιάρα τσιπούρα, ήπιε και ένα μποζολε και στάνιαρε...

 2. avatar Σύγχρονα συριζαικια Γκουλάγκ

  Πρώτη φορά αριστερά. Τα λεφτά στις ΜΚΟ Α.Ε. να πέφτουν και όλα τα άλλα....

 3. avatar ο μουτζαλιάς

  που διαδέχθηκε την κυρά τασία είναι συνάδελφος του σοφού γιατρουδάκου.

 4. avatar Παπα Σουζας

  Όλοι οι σχολιαστές που λέτε για λαθρο, να τους παρουν σπίτια τους, για εισβολή και ολα αυτά τα όμορφα.... Να μη ξεχάσετε να πάτε τη Κυριακή εκκλησία ν\'αναψετε κεράκι για να εξασφαλίσετε θέση στο παράδεισο....

  1. avatar criskalts

   Η γενίκευση χρησιμοποιείται πάντα ως φασιστικό αντεπιχείρημα από τα αριστερόστροφα σφυριζοτρόλια, όπως γίνονταν πάντα επί υπαρκτού σοσιαλισμού δηλαδή.

 5. avatar Κουλης δημοκράτης αλλά πιο πολύ από τους άλλους δημοκράτες δηλαδη σούπερ ντουπερ δημοκράτης

  Μην ανυσυχειτε δώστε μου 3-4 μήνες και θα τους τακτοπιοισω όλους με ένα καλό σπίτι και μηνηαιο μισθό,επίσης θα τους κάνω σχολεία και τζαμια ,θα απαγορεύσω και το χοιρινό,καθήστε μη φεύγετε σας παρακαλώ είμαστε πολυπολιτισμοικοι είμαστε δημοκράτες είμαστε ανθελληνες μην φεύγετε please.

 6. avatar Απόδημος

  Πολύ πονόψυχος ειναι αυτός ο γιατρός για τους λαθρο- εισβολείς δεν καταλαβαίνει οτι οι Έλληνες θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα και εξαιτίας των λαθρομεταναστών.

 7. avatar Μάλιστα…

  Τι σχέση έχει ο εν λόγω κύριος με τον θείο Σόρος; Γιατί δεν τους παίρνετε στσ σπίτια σας κύριοι της ιστοσελίδας; Τόσο φιλάνθρωποι που είστε, θα περίμενε κανείς ό,τι θα το είχατε πράξει από το 2015. Γιατί δεν κάνετε, έστω και τώρα;

 8. avatar Αααααα

  Θα πρέπει να ξέρει γιατί το έχει ξεχάσει ότι ευθύνεται και αυτός για αυτή την κατάσταση. Δειναμε χρήμα και τελικά νοικιάζουν σκάφη για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες με το σκεπτικό ότι σώζουν....μήπως όμως έτσι βοηθούν τους σοματεμπορους να αυξάνουν τα κέρδη; Και να προτρέπουν και άλλους να έρθουν.σταματηστε να τους χρηματοδοτείτε δωατε τα στο χαμόγελο του παιδιού στα χωριά σος και λοιπά αρκετά πια με τις καραμέλες όχι αυτοί που πληρώνουν πεντοχιλιαρα δεν έχουν ανάγκη.αναγκη έχουν αυτοί που έμεινα πισω

 9. avatar A.M.

  Που να δεις εμείς πόσο είμαστε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει