Απίστευτες είναι οι εικόνες από την κακοκαιρία που χτύπησε τη Χαλκιδική! Δρόμοι ποτάμια, σπίτια πλημμυρισμένα και λάσπη κυριολεκτικά παντού.

Από νωρίς το πρωί ήταν έκδηλη η αγωνία όλων για το ρέμα του Μαυρόλακκα που περνά από το χωριό. Δυστυχώς, η ασταμάτητη βροχόπτωση κατέβασε τεράστια ποσότητα νερού με αποτέλεσμα το νερό να κατακλύσει σπίτια και δρόμους και η Ολυμπιάδα να πλημμυρίσει.

«Κάθε φορά που βρέχει ζούμε με το φόβο να μην πλημμυρίσει το ρέμα. Οι εικόνες σήμερα στο χωριό είναι αποκαρδιωτικές», ανέφερε στο halkidikinews.gr πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Πετράκης.

«Η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι δύσκολη. Αυτήν την ώρα γίνεται σύσκεψη στην Κοινότητα Ολυμπιάδας με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για να οργανώσουμε τις κινήσεις μας, προκειμένου να επαναφέρουμε τον οικισμό στην προηγούμενη κατάσταση.

Ήδη στην πλατεία της Ολυμπιάδας βρίσκονται τώρα 7 Πυροσβεστικά οχήματα και θα παρεμβαίνουν όπου τους ζητηθεί για την απάντληση των νερών» ανέφερε o δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Σύμφωνα με το wepost.gr, στο χωριό Ολυμπιάδα καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια , ενώ υπήρξαν και απεγκλωβισμοι ατόμων από τα σπίτια τους. Οι ζημιές από την υπερχείλιση του ποταμού είναι τεράστιες ενώ οι κάτοικοι εμφανίζονται αγανακτισμένοι με την αδιαφορία των αρμοδίων σχετικά με την αντιπλημμυρικη θωράκιση της περιοχής. Μάλιστα λένε πως είναι η τέταρτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

Από το πρωί εκκενώθηκαν προληπτικά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι.