Ο ΕΟΣ Σάμου συμμετέχει στα σεμινάρια μαγειρικής για επαγγελματίες σεφ που διοργανώνει με μεγάλη συμμετοχή το INSETE, συνεργαζόμενο με τη Gastronomy Essentials. Τα προγράμματα αυτά αποτελούνται από θεματικές ενότητες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι εισηγητές συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματιών από το χώρο της γαστρονομικής τέχνης.

Ο ΕOΣ Σάμου, δίνοντας βαρύτητα στη διασύνδεση της γευσιγνωσίας με τη σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση, συμμετέχει ενεργά σε αυτά τα προγράμματα, με παρουσιάσεις της ιστορικότητας του σαμιακού αμπελώνα, της καλλιεργητικής και οινικής παράδοσης του νησιού, της εξαιρετικής ποικιλίας του άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου και φυσικά, των εκλεκτών του οίνων, ονομαστών σε όλον τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η στρατηγική συνεργασία του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, μέσω της οποίας σε κάθε εκπαιδευτικό σεμινάριο γαστρονομίας, έχει ενταχθεί η ενότητα Food & Wine Pairing, με σκοπό την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στον ελληνικό οίνου και την απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης σχετικά με τις ποικιλίες, τις δυνατότητες αλλά και τους συνδυασμούς γαστρονομικών δημιουργιών με τα αρώματα και την επίγευση των κρασιών.

Ο διακεκριμένος chef Αθηναγόρας Κωστάκος, o oποίος εργάζεται σε διεθνώς καταξιωμένους χώρους εστίασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, πήρε στα χέρια του τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, τις Ψηλές Κορφές και το Μοσχάτο Άσπρο και τα συνδύασε απολαυστικά με τις τεχνικές asado για κρεατικά και ψαρικά που δίδαξε σε επαγγελματίες chef από όλη την Ελλάδα. Σεμνός και προσηνής, έχοντας μεταδοτικότητα αλλά και αγάπη για την τέχνη του, φρόντισε ώστε αυτό το διήμερο σεμινάριο να προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις όχι μόνο τεχνικής εξειδίκευσης αλλά και αξιοποίησης των ποιοτικών Ελληνικών προϊόντων, όπως είναι τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ.

Το σεμινάριο έκλεισε με τα πολυβραβευμένα γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού να δίνουν τη δική τους απολαυστική νότα και τα αρώματα του Μοσχάτου, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανοίγει νέους δρόμους στην  οινογαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.