Αντικρουόμενες οι διατάξεις για τον ΦΠΑ

Να ενταχθούν όλα τα προϊόντα στη μείωση ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο


ΕΛΛΑΔΑ
14:38
01/08/2013
Αντικρουόμενες οι διατάξεις για τον ΦΠΑ
1
loading

Τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών του που προέρχονται από τους επαγγελματικούς κλάδους της εστίασης, σχετικά με τις αντικρουόμενες διατάξεις που περιλαμβάνει η ΠΟΛ 1189/29.7.2013 για τη μείωση του ΦΠΑ, μεταφέρει με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, ενώ από τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 4 της εγκυκλίου προκύπτει ότι τα προϊόντα σε «πακέτο» υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, στην αμέσως επόμενη παράγραφο αριθ. 5 επισημαίνεται ότι το «πακέτο» προορίζεται για κατανάλωση εκτός καταστήματος και συνεπώς υπόκειται σε συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Επίσης, σε επιχειρήσεις όπως καντίνες και κυλικεία, που το σύνολο σχεδόν του τζίρου τους γίνεται από διερχόμενους πελάτες, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 4 της εγκυκλίου αυτής ανήκουν στις εξαιρέσεις και υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, τα οριζόμενα της παραγράφου 5 περί «παράδοσης αγαθών» κατατάσσουν την πλειονότητα των προϊόντων αυτών στον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ.

Κατά συνέπεια, όπως εκτιμά το Επιμελητήριο, θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα οι διατάξεις της εγκυκλίου, με ένταξη στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του συνόλου των προϊόντων εστίασης, ανεξαρτήτως πού αυτά καταναλώνονται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ippo

    Ηταν ποτε δυνατον να εκδοσει νομο το υπουργειο οικονομικων και να μην χρειαζεται αμεση εκδοση διευκρινιστικων και συμπληρωματικων οδηγιων;
    Σε ποια χωρα ζουμε, στην Ελλαδα που κυβερναται απο ασχετους που νομιζουν οτι ολος ο κοσμος διαβαζει μονο τις αναρτησεις τους στο τουιτερ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει