Καλός αναμένεται γενικά ο καιρός την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Κάτω από το μηδέν έπεσε το θερμόμετρο σήμερα σε ορεινές περιοχές, παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν ζεστός.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η απουσία νεφώσεων, σε συνδυασμό με τους ασθενείς ανέμους, είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη ψύξη του εδάφους και των χαμηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Βωβούσα Ιωαννίνων (μείον 0,7 βαθμοί Κελσίου) και στους στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (μείον 0,5 βαθμοί).

Την Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις στο Αιγαίο, στην Εύβοια, στην Κρήτη, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, που κατά περιόδους στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως για την Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 22,
  • στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 24,
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26,
  • στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24,
  • στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 27,
  • στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 23 και
  • στην Κρήτη από 15 έως 26.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Ο καιρός σε Αττική – Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.