Έξι βάρκες με 243 άτομα έφτασαν στη Λέσβο

Να φύγουν από το νησί ζητούν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια


ΕΛΛΑΔΑ
15:11
01/10/2019
Έξι βάρκες με 243 άτομα έφτασαν στη Λέσβο
104
loading

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, όπου πριν από λίγη ώρα έφτασαν άλλες 6 βάρκες με 243 μετανάστες.

Οι βάρκες έφθασαν ακόμα και στην περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγο έξω από τα σπίτια του βόρειου άκρου της πόλης της Μυτιλήνης, ενώ τέσσερις από αυτές έφθασαν στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

Συκαμιά 1/10/2019

Μόλις πριν από λίγο, αφίξεις στη Συκαμιά Περισσότερα: ΅https://www.politikalesvos.gr/alles-pente-varkes-eftasan-prin-apo-ligo-stis-aktes-tis-lesvoy/

Posted by Εφημερίδα Πολιτικά on Tuesday, 1 October 2019

Νωρίτερα σήμερα, πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Πρόσφυγες και μετανάστες βγήκαν από τον καταυλισμό και ζητούν να φύγουν άμεσα από το «κολαστήριο», όπως το χαρακτηρίζουν, σύμφωνα με ανταπόκριση της ΕΡΤ.

Ανάμεσα στα συνθήματα που φωνάζουν είναι «απελευθερώστε μας από τη φυλακή της Μόριας». Οι πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν ακόμη να φύγουν άμεσα από το νησί, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο συνολικός πληθυσμός αιτούντων άσυλο στην περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης φτάνει στους 15.000, παρά τις επιχειρήσεις αποσυμφόρησης κατά τις οποίες περίπου 2.000 άτομα μετακινήθηκαν σε δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας τις τελευταίες 20 μέρες. Ο πληθυσμός του καταυλισμού της Μόριας φτάνει τις 13.000 περίπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο όλο το Σεπτέμβριο έφθασαν 5.017 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή περίπου 168 άνθρωποι τη μέρα. Από αυτούς το 63% ήταν από το Αφγανιστάν και το 22% από τη Συρία.

Στον Πειραιά το πλοίο που μετέφερε 215 μετανάστες από τη Μόρια

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα από τη Μόρια 215 μετανάστες με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Από τη Μόρια αναμένονται να μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραιά κι άλλοι μετανάστες τις επόμενες ημέρες.

Μετά τα επεισόδια και την φωτιά, που στοίχισαν μία ζωή στον καταυλισμό στη Μόρια, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν και πάλι τις διαδικασίες αποσυμφόρησης της ΜΚΟ που φιλοξενεί περισσότερους από 13.000 μετανάστες.

Διεθνοποίηση του μεταναστευτικού προωθεί η ελληνική κυβέρνηση

Η διεθνοποίηση του μεταναστευτικού είναι μέσα στις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και προσέθεσε ότι θα το επιδιώξει ο πρωθυπουργός και στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 17-18 Οκτωβρίου.

Εξήγησε ότι όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, η συμμετοχή στη Σέγκεν σημαίνει εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μέσα σε αυτά είναι ο δίκαιος καταμερισμός του βάρους που σηκώνουν οι χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία σε σχέση με το βάρος συνολικά των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Προσέθεσε ακόμη ότι από τις συζητήσεις που έχει κάνει ο πρωθυπουργός με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μία καλύτερη κατανομή.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε χθες συντονισμένες δράσεις και λύσεις για ένα πρόβλημα που έχει αλλάξει μορφή από προσφυγικό σε μεταναστευτικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι από το 2016 η Συμφωνία δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα έπρεπε και από τις δύο πλευρές. Στο πλαίσιο αυτό, «η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τους διακινητές και εμείς πρέπει να αυξήσουμε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο, κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα πρέπει να ξαναδούμε τα περιθώρια που αφήνει η κοινή δήλωση», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το πώς θα λειτουργούν τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα που ανακοίνωσε χθες μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Πέτσας είπε ότι όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ή προστασία θα μεταφέρονται στα κλειστά κέντρα, δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν, είναι μέτρο αποτροπής. Εξήγησε ότι δεν μπορεί άνθρωποι που έχουν μπει παράνομα στη χώρα να έχουν το ίδιο καθεστώς με τους πρόσφυγες που δικαιούνται προστασίας.

Πάντα στο ίδιο θέμα, ο κ. Πέτσας είπε ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει καταρτίσει λίστα με τις ασφαλείς χώρες αναφορικά με την επιστροφή των προσφύγων. Η κατάρτιση της λίστας σχετίζεται με την αποτροπή των διακινητών. Άλλες χώρες της ΕΕ το έχουν πράξει, σύντομα η κυβέρνηση θα διαμορφώσει την δική της λίστα, αφού άλλωστε αποφασίστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, προσέθεσε. Επανέλαβε πάντως ότι το προσφυγικό έχει μεταλλαχθεί σε μεταναστευτικό πρόβλημα. «Δεν έχει νόημα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτή είναι μία πολιτική που δεν μπορεί να σε πάει μακριά. Θέλουμε την κατανόηση των εταίρων στην ΕΕ για την αντιμετώπιση ενός δύσκολου προβλήματος».

«Περιμένουμε απτές ενέργειες από την Τουρκία»

Μένοντας στο θέμα της Τουρκίας, μετά και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εμείς περιμένουμε να δούμε απτές ενέργειες σε δύο πεδία: περιμένουμε οι ροές να μειωθούν. Είχαμε αυξημένες ροές τους τελευταίους μήνες, τις τελευταίες δύο τρεις ημέρες, μετά την συνάντηση της Νέας Υόρκης, φαίνεται μία κάμψη ελπίζουμε να παγιωθεί».

Στο δεύτερο πεδίο, προσέθεσε, πρέπει να σταματήσουν οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες σε θάλασσα και ΑΟΖ της Κύπρου όπως και οι παρεμβάσεις στη συζήτηση των δύο κοινοτήτων, (όπως οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τα Βαρώσια), έτσι ώστε αυτές να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Οι αφίξεις στην Ελλάδα ήταν τον Σεπτέμβριο οι περισσότερες από το 2016

Να μετακινήσει επειγόντως χιλιάδες αιτούντες άσυλο από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών στην ενδοχώρα καλεί την ελληνική κυβέρνηση η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο διεθνής οργανισμός σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κω «κρίσιμη» και τις συνθήκες «ανεπαρκείς και επισφαλείς». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, τον Σεπτέμβριο οι θαλάσσιες αφίξεις, κυρίως οικογενειών από το Αφγανιστάν και τη Συρία, ήταν 10.258 και ο αριθμός αυτός ήταν ο υψηλότερος μηνιαίος από το 2016. Επιπλέον, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί φέτος τις περισσότερες αφίξεις στην περιοχή της Μεσογείου (περίπου 45.600 από τις 77.400 αφίξεις).

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τα σχέδια για τη μεταφορά στην ενδοχώρα πάνω από 5.000 αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη λάβει έγκριση για να συνεχίσουν τη διαδικασία ασύλου, ταυτόχρονα με τη δημιουργία νέων θέσεων στέγασης στην ηπειρωτική Ελλάδα, «όπου τα περισσότερα κέντρα λειτουργούν στα όρια της χωρητικότητάς τους».

Εξάλλου, η Ύπατη Αρμοστεία καλωσορίζει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για προτεραιοποίηση της ανακούφισης της πίεσης από τα νησιά και της προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών, ωστόσο σημειώνει ότι προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η ταλαιπωρία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς μόνο ένα στα τέσσερα βρίσκεται σε ξενώνα κατάλληλο για την ηλικία του. Όπως περιγράφει, «περίπου 500 παιδιά στεγάζονται μαζί με ενηλίκους με τους οποίους δεν έχουν κάποια συγγενική σχέση σε μια μεγάλη σκηνή στη Μόρια. Στη Σάμο, πάνω από δέκα ασυνόδευτα κορίτσια κοιμούνται σε βάρδιες σε ένα μικρό κοντέινερ, ενώ άλλα παιδιά αναγκάζονται να κοιμούνται στις οροφές των κοντέινερ». Απευθύνει δε έκκληση στα ευρωπαϊκά κράτη να ανοίξουν θέσεις για τη μετεγκατάσταση των παιδιών αυτών ως άμεση προτεραιότητα.

Τέλος, ο διεθνής οργανισμός στην ανακοίνωσή του αποφεύγει να σχολιάσει τα μέτρα επιτάχυνσης και αυστηροποίησης των διαδικασιών ασύλου, που ανακοινώθηκαν χτες, καθώς αναμένει να λάβει γραπτώς περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

104
σχόλια
 1. avatar Πατησιώτης2

  Σημερινό γεγονός που είδα με τα μάτια μου στην οδό Νικοπόλεως στη πλατεία Κολιάτσου. Έξω από άδειο πρώην μαγαζί καμμιά 30ρια μαύροι και στη πόρτα ο ΜΚΟ να τους τσεκάρει και να τους οδηγεί στο νέο δωρεάν σπίτι τους. Το ίδιο έχει γίνει σε πάρα πολλά άλλα άδεια καταστήματα της γειτονιάς μου τα οποία οι ΜΚΟ έχουν μετατρέψει σε δωρεάν σπίτια για μετανάστες (όπως π.χ. στην πρώην Νεοσέτ της πλατείας Αμερικής επί της Πατησίων). Ερωτήματα: Ποιος είναι αυτός ο «φιλάνθρωπος» που πληρώνει τις ΜΚΟ για να δίνουν δωρεάν σπίτια σε εκατοντάδες χιλιάδες εποίκους; Ποιος και γιατί επιτρέπει στις ΜΚΟ να λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει στην Ελλάδα και να εκτελούν ανενόχλτητες την ατζέντα του εποικισμού της χώρας μου; Πως σε μια πτωχευμένη χώρα με άγρια φορολογία και ανεργία, βρίσκονται λεφτά για ΚΕΑ, σπίτι, κάρτα μετρητών, επιδόματα, περίθλαψη, σύνταξη και παιδεία για τα εκατομμύρια λαθροεποίκων; Από αυτούς που παίρνουν ΚΕΑ πόσοι είναι Έλληνες και πόσοι αλλοδαποί; Γιατί υπάρχει νόμος που επιτρέπει σε οποιανδήποτε αλλοδαπό να αλλάζει επώνυμο ώστε να περνάει σαν Έλληνας; Αν στη χώρα σου παίρνεις 200 ευρώ τον μήνα και σου πει ένας ότι στην Ελλάδα σε παραλαμβάνουν από τη βάρκα σε περνάνε δωρεάν στον Πειραιά, σου δίνουν δωρεάν σπίτι, δωρεάν υγεία, σχολείο, κάρτα αγορών, ΚΕΑ 200 – 1000 ευρώ το μήνα, 2000 για κάθε παιδί, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και κρατική σύνταξη 400 ευρώ το μήνα, θα μείνεις στη χώρα σου ή θα τρέξεις στην Ελλάδα;

  1. avatar agilotos.stravos

   Απο τον ελληνικο προυπολογισμο δεν φευγει δεκαρα για το προσφυγικο.Δλδ πριν γραψεις ανακριβειες ψαξε λιγο.
   https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4063609/ti-kanei-i-athina-me-ta-eyropaika-kondylia-gia-toys-prosfyges
   Δε φτανει που χαρη στους μεταναστες εχουν βρει δουλεια χιλιαδες ελληνες,φωναζεις κι απο πανω!Για να σοβαρευτουμε αμετρητοι παραγοντες εχουν στησει δουλειες με φουντες και τα κονομανε απο την αθλια ζωη των μεταναστων.Γι αυτο κ οι αλληλεγγυοι φωναζουν για καταργηση των συνορων,του ξενου στρατου που εχει εισβαλει στη χωρα σου κ σου φυλαει τα συνορα,των διεφθαρμενων ΜΚΟ κ των hot spots.
   Γνωριζω κ εγω ατομα που ζουν κ εργαζονται σ'αυτες τις γειτονιες που περιγραφεις.Αυτοι γιατι δε φευγουν για πες μας.Η απαντηση ειναι γιατι δεν ειναι ρατσιστες κ κρινουν τους ανθρωπους απο τα λογια κ τις πραξεις τους κ οχι απο την εθνικοτητα σου.Ξερω αν εισαι απο χωριο χτυπαει λιγο ασχημα στο ματι,αλλα να συνηθησεις.
   Κι αφου τα βλεπεις τοσο ιδανικα περνα απεναντι,σκισε το διαβατηριο σου κ ξαναελα εδω ως μεταναστης αν τολμας."Ζαμπλουτος" θα γινεις.

   1. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

    ΕΣΠΑ; Φυσικά είναι τόσο πονόψυχοι οι Ευρωπαίοι που δίνουν από υστέρημα τους για τους μετανάστες... Αλλά αφού τους αγαπάνε τόσο γιατί δεν τους παίρνουν στις χώρες τους ώστε τα χρήματα αυτά να τα διαχειρίζονται οι δικοί τους άνθρωποι;

    1. avatar agilotos.stravos

     Ελα ντε το ιδιο ρωταω κι εγω γιατι δεν τους παιρνουν?Ουτε εναν μεταναστη δεν εχουν αυτες οι χωρες..
     Ρε τον μπιπ..

 2. avatar Πατησιώτης1

  Μένω πλατεία Κολιάτσου, μια πρώην όμορφη ακμαία και εμπορικότατη μεσοαστική γειτονιά. Από τον Άγιο Λουκά μέχρι και μετά τη πλατεία Αμερικής όλη η γειτονιά έχει καταληφθεί από εκατοντάδες χιλιάδες κυρίως Αφρικανούς λαθροεποίκους (ε, πρόσφυγες ήθελα να πω) οι οποίοι δεν μνημονεύονται ποτέ και πουθενά από τα πουλημένα μέσα, άρα δεν υπάρχουν για τον κοιμισμένο Ελληνάκο του καναπέ και της καλής γειτονιάς (που πιστεύει ότι οι έποικοι είναι 60.000!) και οι οποίοι σουλατσάρουν ασχημονώντας ποικιλοτρόπως ανενόχλητοι σαν να έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν δωρεάν τις υποδομές που πληρώσαμε επί δεκαετίες. Όλα τα μαγαζιά της γειτονιάς το ένα μετά το άλλο έκλεισαν, πράγμα που σε συνδυασμό με τον άθλιο και βρωμιάρη Δήμο μας, δημιουργεί μια στενάχωρη εικόνα εγκατάλειψης, βρώμας, κατουρλιού και μιζέριας ενώ ο Δήμος στο site του ξεδιάντροπα «χαιρετίζει τους νέους κατοίκους της Αθήνας». Οι μόνοι Έλληνες που ζουν πιά εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους είναι όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν. 15 του μήνα δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου και βλέπω τον κάθε άεργο Αφρικανό, Πακιστανό, Αφγανό και Μπαγκλαντεσιανό να βγάζει άνετος τη κάρτα του και να ψωνίζει στο Super Market, με δωρεάν σπίτι από τις ΜΚΟ, ΑΦΜ από τη ΜΚΟ για να παίρνει το ΚΕΑ του Τσίπρα και το διχίλιαρο του Μητσοτάκη, με ΑΜΚΑ από τη ΜΚΟ για δωρεάν υγεία, με επιδόματα τέκνων, κάρτα για δωρεάν μετακίνηση, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν κρατική σύνταξη από τον Κατρούγκαλο ενώ δεν έχει πληρώσει δεκάρα

 3. Εγω θελω να μαθω κατι ρε παιδια! Μπραβο, πηρατε την αποφαση να διωξετε 10000, απτο τιποτα κατι ειναι και αυτο. Πως στο καλο, θα τους διωξετε? Αυτοι 4 χρονια εμαθαν να βρισκονται εδω. Πως θα τους διωξετε οταν οι περισσοτεροι δεν θελουν να φυγουν και να ξαναγυρισουν απο εκει που ηρθαν? Εκει θελω να δω ποσα κιλα @@ εχετε!

  1. avatar θα ξαναγυρνάνε

   όπως οι ...ΑΛΒΑΝΟΙ.....Αύριο θα είμαστε πίσω....θυμάστε?

 4. avatar Πελασγος

  Είστε όλοι φασιστες που δεν πήγατε όλοι στον Πειραιά να υποδεχτείτε τους μετανάστες.
  Γεια σου κουλη τ λεβεντιά να χαίρεστε και τον ανήψια σου τον δήμαρχο της Αθήνας αυτός μάλιστα δεν είναι φασίστας το είπε απαγορευται να λετε σκοπιανους τους γυφτοσκοπιανους.
  Ντου από ΠΑΝΤΟΥ δηλαδη.

 5. avatar Μαρία Νικολάου

  Ο Μάκης έχει δίκαιο που μίλησε για μάρκετινγκ των ΜΜΕ κοίταξε την φωτογραφία : Πρώτο πλάνο μία γυναίκα με ένα μωρό (τι πονόψυχο) και από πίσω (φόντο) την ίδια ώρα μπουκάρουν 30-40 άνδρες...

 6. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Άντε και λίγα νομικά : Η συντακτικη εξουσία ως πρωτογενής και αδέσμευτη εξουσία
  Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά καθιστούν την συντακτικη εξουσία, πρωτογενή και αδέσμευτη εξουσία, «διότι εκδηλώνεται και επιβάλλεται από μόνη της, αντλώντας τη δύναμή της από τον ίδιο της τον εαυτό. Παρουσιάζεται και ως αυτοδύναμη, ενώ παράλληλα είναι και παντοδύναμη και νομικά αδέσμευτη, αφού η άσκησή της δεν υπόκειται σε κανέναν νομικό περιορισμό ή όριο ούτε δεσμεύεται από "προϋπάρχοντα κανόνα δικαίου"· δεν εξαρτάται από διαδικασίες, εκτός από αυτές που η ίδια έχει θεσπίσει για τον εαυτό της, αυτο-δεσμευόμενη μόνο με κανονισμούς ή ψηφίσματα· δεν υπόκειται, τέλος, σε αρχές ή κανόνες προ-συνταγματικούς ή υπερ- συνταγματικούς». ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ : Ετσι, η δημιουργία Συντάγματος, ειναι υπόθεση του ίδιου του λαου, διότι ο λαός ειναι ο κυρίαρχος που κατέχει την πρωτογενή εξουσία με την οποία εγκαθιδρυονται και μεταβάλλονται Συνταγματα και πολιτεύματα.
  Με απλά λόγια ο Λαός σε 20 χρόνια (με τους ρυθμούς εισόδου) θα είναι Ισλαμικής κουλτούρας και εφόσον δεν του στερήσεις το δικαίωμα ψήφου (το δικαίωµα εκλέγειν και εκλέγεσθαι) όπως με apartheid (Νότια Αφρική) θα μπορούν σε πρώτη φάση με 180 βουλευτές να αναθεωρήσουν την Βουλή προετοιμάζοντας το έδαφος άσκησης συντακτικής εξουσίας και σαν κυρίαρχος λαός θα μπορούν να ιδρύσουν ότι γουστάρουν... Φυσικά το επιχείρημα σου είναι ότι δεν θα είναι τόσοι πολλοί αφοί είναι μόνο 60.000. Αλλά για άλλη μία φορά, δυστυχώς θα έχω δίκαιο και εσύ θα σφυρίζεις αδιάφορα...

  1. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

   agilotos stravos , εσένα αφορά... Γιατί "χλεύασες" τον συλλογισμό μου για τους 180 βουλευτές που έγραψα παρακάτω.

   1. avatar agilotos.stravos

    Γλυκιε μου παρανοικε αν υποστηριζεις οτι μουσουλμανοι θα κυβερνησουν ως πρωτο κομμα την Ελλαδα σε 20 χρονια τοτε σημαινει οτι εισαι αρρωστοοοος.
    Δε πειραζει ομως με ριξεις στο επιπεδο σου ας γινω κι εγω χαζος.Απαντησε μου που το εχεις δει αυτο στην ιστορια και σε ποια χωρα.Μεταναστες σε μια ξενη χωρα να βγαινουν πρωτοι.Αυτο πρακτικα ειναι αδυνατον αφου ποτε κα πουθενα δε μπορεις να μαντρωσεις ολους τους μεταναστες.Αυτο πιστευει το μυαλουδακι σου νομιζοντας οτι οοολοι οι μεταναστες ειναι ιδιοι κ οοολοι θα ψηφισουν το ιδιο κομμα.
    Θα εχεις ΚΑΙ εσυ αδικο οπως και οι ρατσιστες ιδεολογικοι σου προγονοι που ελεγαν 20 χρονια πριν οτι η Αθηνα θα γινει Καμπουλ οτι το 2000 οι μουσουλμανοι της Θρακης θα ειναι περισσοτεροι απο τους ελληνες,οτι θα μας κυβερναν οι αλβανοι,οτι μπουκαραν οι βλαχοι στην Αθηνα και θα τσομπανοποιηθουμε κ οτι οι μικρασιατες θα μας παρουν τις γυναικες.
    5 χρονια πριν τραβα δες σχολια του Nb (θα δεις και δικα σου λογικα) οτι ειναι θεμα χρονου οι συριοι να σφαξουν ολους τους κατοικους της Λεσβου και της Σαμου.Και μεσα σ'αυτα τα 5 χρονια στα 2 νησια δεν εχει γινει ουτε ενας φονος!ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΝΤΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.
    Εισαι απειροοος!

    1. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

     Στην Αμερική(Βόρια και Νότια) του 19ο αιώνα αν ξέρεις από ιστορία. Στην αρχή τους εκτόπισαν και μετά τους εξαφάνισαν . Έχεις δει πολλούς Ίνκας στην Αμερική σήμερα; Στην Αυστραλία το ίδιο, στην Κίνα με το Θιβέτ (κάτι ξέρει και μιλάει για την Ευρώπη ο Δαλάι Λάμα) κλπ

     1. avatar agilotos.stravos

      Βρε επικινδυνε οι ευρωπαιοι τοτε πηγαν στην Αμερικη οπλισμενοι με τον δικο τους στολο χωρς γυναικοπαιδα για νεες κατακτησεις,τι μπαρουφες γραφεις..
      Στο Θιβετ πηγαν κινεζοι επειδη οι δυτικοι τους βομβαρδισαν τις πολεις?
      Οι Ινκας εξαφανιστηκαν επειδη εκαναν εκλογες και οι ισπανοι εβγαλαν 180 δικους τους???!!!!Χαχαχα..Κ μετα μου λες να μη σε χλευαζω.

 7. avatar KOSTAS_PEPAS

  ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ Η ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ !!! ΔΕ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ !! ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ,Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΥΨΗ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ....

 8. avatar το καλό πανηγυράκι

  τώρα αρχίζει.Κι'από χρόνου ένα αυτομαστίγωμα μαζί τους στον Πειραιά θα μας κάνει καλό.

 9. avatar Δεύτερη φορά αριστερά

  Πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά σε μια ΕΜΠΟΛΕΜΗ χώρα οι συζητήσεις που κυριαρχούν αφορούν τα ριάλιτι και το ποδόσφαιρο. Ο Έλληνας βρίσκεται σε απόλυτη και μη αναστρέψιμη παρακμή. Δικαίως η ιστορία θα τον καταδικάσει να αποτελεί σύντομα μια ανάμνηση των παλαιών μεγαλείων.

  1. avatar agilotos.stravos

   Εμπολεμη χωρα με αοπλη τη μια πλευρα και χωρις να εχει πεσει ουτε μια ανταλλαγη πυροβολισμων?Για εξηγησε το μας αυτο ρε ελληναρα..

   1. avatar Xountalas

    Στραβε,ασε την αγκυλωση και απαντα σε ολους, γιομισαμε ( πιο ... λαικο) φασιστες,ρατσιστες και μπασιστες,σκοτωσε τον ..φασισμο οπου τον πετυχεις,εισαι μονος σου αλλα εχεις τον Μπακουνιν και τον Σορος απο πισω σου, μην μασας λεμε,οι Ενωμενες Καφρικες Ταξιαρχιες θα πυκνωσουν τις αναρχοφραμπαλες γραμμες.Τραβα μπρος και μην σε νοιαζει, αγαλμα θα σε κανουν τα σκουρα ταξικα μας αδελφια για τον..ανιδιοτελη ( ε χμ) αγωνα σου!

    1. avatar agilotos.stravos

     Αμα ειχα τον Σορος απο πισω μου θα σου αγοραζα το τανκς που μπηκε στο Πολυτεχνειο να παιζεις..Αλλα κριμα,..δεν.

   2. avatar Ευπατριδης

    Είσαι αφελής η παριστάνεις τον αφελή;

   3. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

    Έχουμε πολλούς Ελληνάρες δεν θα διαφωνήσω μαζί σου : Είναι οι μόνοι στον κόσμο που έκαναν το λαθρομεταναστευτικό μία πολύ καλή "επικερδή" επιχείρηση. Πραγματικά υπάρχει οργάνωση για την μεταφορά ανθρώπων , χρήση ΜΜΕ, Μάρκετινγκ (μια βάρκα με 30-40 18αριδές και μία με δύο γυναίκες με παιδιά να βγαίνουν "πρώτη μούρη στα ΜΜΕ" ώστε να ψαρώσουμε), Εμβάσματα, ψήφιση νόμων ώστε να "εγκλωβιστούν" μόνο εδώ, δημιουργία χαρτιών, ταυτοτήτων, ιατρικών γνωματεύσεων, παρακολούθηση δορυφόρου ώστε να υποδεχθούν οι αλληλέγγυοι κάθε βάρκα σε κάθε ακτή που "σκάει". Πραγματικά οι της Σίλικον Βάλλεϋ είναι "γατάκια" μπροστά σας. Ρε αδερφέ με τέτοιο "καπιταλιστικό πνεύμα" κανένα κινητό θα φτιάξετε ποτέ ή μόνο με κομπίνες και πατέντες θα καταπιάνεστε;

    1. avatar agilotos.stravos

     Οι δουλεμπορει υπανθρωπε δεν εχου εθνικοτητα,ειναι και ελληνες και τουρκοι.Και για να εξαφανιστουν πρεπει να καταργηθουν τα συνορα.Οι νομοι οι δικοι σου κ ο στρατος σου γεννανε τετοιες παθογενειες.
     Το οτι καποιοι εχουν κανει μπιζνα τον πονο εμενα δε θα με κανει κτηνος,δε θα με αναγκασει να χασω τις πανανθρωπινες αξιες μου,θα βοηθαω οποιον μπορω χωρις χρηματα ανεξαρτητως θρησκειας,χρωματος κι εθνικοτητας.Εσυ που θες να δικαιολογεις τον μισανθρωπισμο σου κατσε στον καναπε και βριζε γυναικες με μαντιλες που ποτε δεν εχεις γνωρισει.Κι αν γνωριζες απο πολυ πολυ πολυ πολυ πολυ κοντα θα ξελαμπικαρες λιγο και θα σταματουσες να ησουν ρατσιστης.

   4. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

    Με ΕΣΠΑ τα στέλνουν τα φράγκα οι Ευρωπαίοι και ο Σόρος;

    1. avatar agilotos.stravos

     Αστα αυτα και μη χαζευεις εχεις μετρημα σημερα.1250 πρεπει να βγαλεις.Ουτε εναν παραπανω ουτε εναν παρακατω.

 10. avatar t5

  Σταματήστε οι δημοσιογράφοι να τους αποκαλείτε πρόσφυγες. ΔΕΝ ειναι πρόσφυγες. Παράνομοι μετανάστες είναι ( αφού δεν πάνε στα Προξενεία μας να ζητήσουν να έρθουν με την Νόμιμη διαδικασία αλλά περνάνε τα σύνορα έτσι....και ειδικά όταν είναι βάρκα με 50 άνδρες επάνω και μια γυναίκα με 2 παιδιά ( για ξεκάρφωμα) ΤΟΤΕ είναι ΕΙΣΒΟΛΉ.....όταν θα το καταλάβετε θα είναι αργά....πολύ αργά....

  1. avatar agilotos.stravos

   Οντως δεν ειναι προσφυγες.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ειναι τενεκε.
   "Προξενειο" εγραψε ο θεουλης..Δλδ σε ενα υποθετικο σεναριο αν 5εκ ασιατες μπουκαρουν με βιζα στη χωρα σου θα τους υποδεχτεις με ανοιχτες αγκαλες?Βρε τους ελληνες υπαλληλους δεν τους σκεφτεσαι ανθελληνα?
   Θυμαμαι αλλο ενα ρατσιστακι εδω μεσα πολυ καιρο πριν να επικαλειται τα προξενεια κ του ειχα φερει τον καταλογο με τα δικαιολογητικα κ τα χρηματα που χρειαζονταν για να ερθει ενα αφγανος στην Ελλαδα...Εξαφανιζολ κι αυτος..

   1. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

    Με ΕΣΠΑ σε έχουν;

    1. avatar agilotos.stravos

     Νατο το ρατσιστακι!

  2. avatar και οι….διακινητές

   είναι ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ...Αστε τα αυτά τα ύπουλα που ξέρετε ...δεν θα μασήσετε.

   1. avatar agilotos.stravos

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ φιλε.Και το εννοω.
    Τωρα πως γινεται να ευχομαι να πεθανω..αυτο μονο εδω στο nb συμβαινει!

   2. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

    Πιπέρι ακροδεξιέ, ποιοι διακινητές ; Αλληλέγγυοι φιλάνθρωποι συνεργάτες του Αγγίλοτου είναι...

    1. avatar agilotos.stravos

     105,106,107...στους ποσους εισαι?

 11. avatar Ξαναμμένη

  Αχ, αλλοι 10χιλιαδες νεαροι τον Σεπτεμβριο. Σκληροτραχηλοι, γυμνασμενοι και με κοτσια, γιατι χωρις κοτσια δεν περπατας απο το Αφγανισταν και το Κογκο μεχρι την Ελλαδα. Τετοιους αντρες γουσταρουμε. Οχι σαν τους Ελληνες, που οι περισσοτεροι εχουν πλεον πατημενα τα ηντα, και οι λιγοστοι νεοι ειναι μαλθακοι, αγυμναστοι τεμπεληδες και παιρνουν το αυτοκινητο του μπαμπα για να μην περπατησουν μεχρι την καφετερια οπου πινουν φραπε απο το χαρτζιλικι που τους δινει ο παππους

 12. avatar Σύντροφος με ΜΚΟ και offshore πλυντήριο

  Ευτυχώς σύντροφοι κλείσαμε την Αμυγδαλεζα του επαίσχυντου Σαμαρά και αφήσαμε τους ανθρώπους να λιαστούν. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε και έμαθαν οι ταξικοί αδερφοί μας πως είμαστε φιλόξενος λαός. Δεν έκανε τσάμπα απεργία πείνας ο Μισελοτζαννάκης (έβαλε και 2-3 κιλά στην διάρκεια).
  Ελπίζω να συνεχίζουν να έρχονται οι επενδυτές.

 13. avatar Χαριτοδιπλωμένος

  Παρά τα 12 δρακόντεια μέτρα που μόλις χθες έλαβε ο Κούλης μαζί με τον πετυχημένο Μιχαλιό της Αστυνομίας, πέρασαν σήμερα και 2-3 μετανάστες. Μεγάλη επιτυχία!

 14. avatar Η ονειρωξη του καθε αριστερου

  500,000 το χρονο! Επιτελους γινεται πραγματικοτητα!

 15. avatar 5Zalis

  Η υπερβολική πολυτέλεια, η νωχέλεια εξ’ αιτίας της καλοπέρασης και η μαλθακότητα, πέρασαν στην ιστορία ως συβαριτισμός. Ας δούμε όμως για ποιο λόγο. Οι Συβαρίτες, κάτοικοι της αρχαίας Συβάρεως, (Σύβαρις, Κρότων και Τάρας ήταν αρχαίες ελληνικές αποικίες της Κάτω Ιταλίας), ασχολούνταν συνεχώς με συμπόσια, θεάματα και απολαύσεις. Η τρυφηλότητα της ζωής τους και οι υπέρμετρες σπατάλες, στις οποίες επιδίδονταν, έμειναν παροιμιώδεις στην ιστορία με τον όρο «Συβαριτισμός». Οι Συβαρίτες είχαν ως μόνο σκοπό τους, την ευζωία, την φιληδονία και αρέσκονταν μόνο σε υλικές απολαύσεις.Τον 6ο αιώνα π.Χ. οι Συβαρίτες ήρθαν σε σύγκρουση με τον Κρότωνα και μετά την ήττα του στρατού τους στον ποταμό Κράβη, το 510 π.Χ. οι Κροτωνιάτες, κατέλαβαν την πόλη τους και την κατέστρεψαν ολοσχερώς. Αυτό συνέβη διότι οι Συβαρίτες, λίαν απασχολημένοι με τις απολαύσεις τους, αδιαφόρησαν εντελώς για τους εξωτερικούς κινδύνους από τους οποίους απειλούνταν.

 16. avatar Να ‘μαστε και κάπου άνθρωποι

  Ευτυχώς έχουν εντείνει τις περιπολίες.

 17. avatar Σταράτα

  Στα Βόρεια Προάστια και γρήγορα και χωρίς πολλά-πολλά. Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι να έχουν τους μετανάστες στα σπίτια και στα σχολειά τους Είναι ρατσισμός.

  1. avatar kek

   Ξερεις τι ξεσηκωμος θα γινει απο τους αριστερους ?? Πλακα θα ειχε παντως....αλλα οχι να τους πανε προσφυγοπουλες,.....Αλγερινους και Μαροκινους,Αφγανους να τους στειλουν να δουμε των ανθρωπισμο τους !!

 18. avatar IQ ~ 0

  Από το 2015 μέχρι σήμερα όποτε ρωτάνε για τον συνολικό αριθμό μεταναστών η απάντηση είναι 60.000. Μέσα στον Σεπτέμβρη ήρθαν 10.000 και η απάντηση παραμένει 60.000. Για να καταλάβετε την κοροϊδία και τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του ελληνικού έθνους.
  ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

 19. avatar Ααα ωραιοτατα

  Αντε βρε να εχουμε και 50 βαρκες σε δεκα λεπτα.
  Ολυμπιακο ρεκορ!

 20. avatar Ρουλέτας

  Στρατος και ναυτικο είναι απασχολημένα με την άσκηση Παρμενιωνας..ευτυχώς για αυτούς δεν ζει ο ένδοξος Στρατηγος. ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει