Γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας εμβολίασαν δωρεάν 127 προσφυγόπουλα

Στόχος να διασφαλιστεί η υγεία τους και να ενταχθούν στα σχολεία της Καβάλας


ΕΛΛΑΔΑ
16:21
20/09/2019
Γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας εμβολίασαν δωρεάν 127 προσφυγόπουλα
4
loading

Συνολικά 127 προσφυγόπουλα, ηλικίας 12 μηνών έως 15 χρόνων, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας του στρατοπέδου Ασημακόπουλου στο Περιγιάλι Καβάλας, εμβολίασαν οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (ΓΝΚ).

Μετά από αίτημα των στελεχών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας προς τη διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας για την άμεση ανάγκη εμβολιασμού των ανήλικων παιδιών των οικογενειών των προσφύγων του camp, υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μετέβησαν στη δομή φιλοξενίας, πραγματοποιώντας όλους τους απαραίτητους εμβολιασμούς, αφού προηγουμένως εξέτασαν τα παιδιά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τα παιδιά που δεν διέθεταν ΑΜΚΑ, μετά από σχετική συνεννόηση με τους αρμόδιους συντονιστές Υγειονομικών Υπηρεσιών της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), του Προγράμματος PHILOS και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανέλαβε εξολοκλήρου τη δαπάνη προμήθειας και χορήγησης των εμβολίων.

Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαβόγλου, ο εμβολιασμός των παιδιών κρίθηκε αναγκαίος, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους και να μπορούν απρόσκοπτα να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων της Καβάλας, στα οποία θα φοιτούσαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καρασαβόγλου ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής για την εθελοντική προσφορά τους, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στο camp για τη συμμετοχή και υποστήριξη που παρείχαν στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Δωρεαν

  Απο τους φορους μας!

 2. avatar Chatolias

  Δωρεάν...τόζωα

 3. avatar δον ζου αν

  κανονιστε, μην σας εγκαλεσει ο κικιλιας για κατασπαταληση!

 4. avatar tsl

  Τα εμβολια πληρωθηκαν απο το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας,οι γιατροι πληρωθηκαν διοτι τα εκαναν \"εν ωρα εργασιας\"Το δωρεαν που κολλαει?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει