Αγωνία για τους εργαζόμενους στη SAOS FERRIES: Ζητούν να μη χάσουν τη δουλειά τους

Το υπουργείο Ναυτιλίας κήρυξε έκπτωτη τη σύμβαση της εταιρείας «Άγιος Ευστάθιος Ναυτική Εταιρία»


ΕΛΛΑΔΑ
14:51
11/09/2019
Αγωνία για τους εργαζόμενους στη SAOS FERRIES: Ζητούν να μη χάσουν τη δουλειά τους
3
loading

Την αγωνία τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, να κηρυχθεί έκπτωτη της σύμβασής της για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη η «Άγιος Ευστάθιος Ναυτική Εταιρία» καθώς και τη μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης της εν λόγω εταιρίας, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, οι εργαζόμενοι (πληρώματα και διοικητικό προσωπικό) του ομίλου SAOS FERRIES.

Στην επιστολή, η οποία σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αρμόδιων φορέων, των εκπροσώπων της εταιρίας και της κοινής γνώμης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «μέσα στην εταιρία αυτή και μέσα στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ έχουμε συνδέσει τις τύχες των οικογενειών μας, με την εξέλιξη του νησιού της Σαμοθράκης. Οι περισσότεροι από εμάς καταγόμαστε από τη Σαμοθράκη, ζούμε εκεί και στηρίζουμε με κάθε τρόπο το νησί μας. Κατά το παρελθόν και όταν κανένας δεν ενδιαφερόταν για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη, για την ανάδειξη του νησιού και όταν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν μακριά, εμείς καθημερινά παλεύαμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να στηρίξουμε το νησί, τις τοπικές επιχειρήσεις και τα συμφέροντα της εταιρίας».

Αναφορικά με τη διακοπή των δρομολογίων λόγω βλάβης των δύο πλοίων της εταιρίας που εξυπηρετούσαν τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως «κατά τις προηγούμενες δύσκολες ημέρες όταν και τα δύο πλοία εμφάνισαν βλάβη, με αγωνία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό… Δουλέψαμε ασταμάτητα είτε για να εξυπηρετήσουμε τους αγανακτισμένους επιβάτες, είτε για να επιδιορθώσουμε τις βλάβες.

Σήμερα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλαμε, προκειμένου να είναι έτοιμα και τα δύο πλοία, πληροφορηθήκαμε ότι το υπουργείο κήρυξε έκπτωτη την εταιρία “Άγιος Ευστάθιος ΝΕ”, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει αν θα επαναδρομολογηθεί το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ».

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «άδικη» την εν λόγω απόφαση «διότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη τόσο των εργαζομένων (πληρώματος και διοικητικού προσωπικού) όσο και της ίδιας της εταιρίας, από τη στιγμή που οι βλάβες αυτές ήταν ένα ατυχές απρόβλεπτο γεγονός».

Υπογραμμίζουν ότι οι εξελίξεις αυτές προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των οικογενειών τους καθώς και για την εργασία δεκάδων ελευθέρων επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης που δραστηριοποιούνται γύρω από τις εν λόγω εταιρίες.

Η επιστολή των εργαζομένων της SAOS FERRIES καταλήγει με την έκφραση των αιτημάτων τους τα οποία συνίστανται στα εξής:

-Μη υλοποίηση της απόφασης περί δρομολόγησης των πλοίων σε άλλες γραμμές και τη συνέχιση της δρομολόγησης τους στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης

-Τη συνέχιση λειτουργίας των υπολοίπων εταιριών, ιδίων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Σαμοθράκη και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των υπολοίπων εργαζομένων

-Την παρέμβαση από τους αρμόδιους και την παροχή εγγύησης ότι δεν θα χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και ότι δεν θα μείνουν στο δρόμο πάνω από πενήντα οικογένειες.

Σημειώνεται πως η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε στους βουλευτές του Νομού Έβρου, στους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, στον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ, στον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Kritongr

  Έτσι λειτουργεί αυτό το κράτος. Θέλει για παράδειγμα στην εν λόγω γραμμή 2 πλοία, αν είναι δυνατόν καινούργια, αξίας 50 εκατομμύριων, με εισπράξεις μηδαμινές, να τα έχεις καλοσυντηρητα, βγάζεις δεν βγάζεις να μην τους βγει το όνομα μόνο τους ενδιαφέρει. Το ίδιο ισχύει και αν έχεις μισθωμένα τα λεωφορεία σου, τα πράγματά σου γενικά.

  1. avatar Γι αυτο

   Δινει επιδοτησεις. Δεν πρεπει να επιδοτει περιφερομενους απο καταυλισμο σε καταυλισμο [...] για να ψηφιζουν τους συντροφοφασιστες.

 2. avatar Ποιος ξέρει…

  Μήπως αυτή είναι η μισή αλήθεια; Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι εργαζόμενοι "με αγωνία κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό…"
  Και ότι "Δούλεψαν ασταμάτητα είτε για να εξυπηρετήσουν τους αγανακτισμένους επιβάτες, είτε για να επιδιορθώσουν τις βλάβες." Γιατί όμως οι ξενοδόχοι φωνάζουν ότι αυτό δεν ήταν ένα ατυχές γεγονός αλλά μια πάγια κατάσταση; Δέκα σχεδόν μέρες μετά τα γνωστά γεγονότα τα οποία έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα, ταλαιπωρήθηκα με τον ίδιο τρόπο. Και ο ίδιος και οι επιβάτες. Τη μια μέρα ματαίωση του δρομολογίου, την άλλη αναχώρηση με δυο ώρες καθυστέρηση. Κάποιοι επιβάτες έχασαν την πτήση τους από Αλεξανδρούπολη και άλλοι τα δρομολόγια των λεωφορείων. Τα πλοία δεν συντηρούνται, οι βλάβες είναι συνεχείς, και το πρόγραμμά τους εκδίδεται την παραμονή. Οι, αναντίρρητα, φιλότιμες προσπάθειες των πληρωμάτων δεν λύνουν το πρόβλημα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η χρόνια κατάσταση έπρεπε να είχε ήδη διορθωθεί, τα πληρώματα έπρεπε να είχαν αγωνιστεί και προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα κάποια άλλα πληρώματα θα πανηγυρίζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει