Τα σενάρια για τα εξαφανισμένα όπλα στη Λέρο

Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε θρίλερ με τη συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής


ΕΛΛΑΔΑ
6:56
11/09/2019
Τα σενάρια για τα εξαφανισμένα όπλα στη Λέρο
2
loading

Συνεχίζεται το θρίλερ με το εξαφανισμένο στρατιωτικό υλικό στη Ναυτική Βάση της Λέρου, που έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια καταμέτρησης της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται δύο φορητά αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες και πυρομαχικά για αυτόματα όπλα αλλά και βραδύκαυστο φιτίλι που χρησιμοποιείται σε συνδεσμολογία εκρηκτικών υλών.

Η στρατιωτική μονάδα έχει σφραγιστεί και στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική.

«Κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Το στρατιωτικό υλικό φυλασσόταν σε αποθήκη υψηλής ασφάλειας με περιμετρική φρουρά από σκοπούς 24 ώρες το 24ωρο, εξοπλισμένη με σύστημα συναγερμού, κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις εντός και εκτός και διπλές πόρτες. Μάλιστα ήταν προσβάσιμη σε μικρό αριθμό αυστηρά εξουσιοδοτημένων στελεχών του Ναυτικού.

Τα σενάρια για την εξαφάνιση των όπλων

Το πιο ανώδυνο σενάριο για το χαμένο στρατιωτικό υλικό είναι να έγινε κάποιο λάθος στην καταμέτρηση. Το δεύτερο αφορά την κλοπή.

Γι΄αυτό η Αστυνομία έχει βάλει στο επίκεντρο των ερευνών έναν συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, αξιωματικών αλλά και κατώτερου προσωπικού, περίπου 10 ατόμων, που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες.

Θα αναζητηθούν ίχνη DNA, ίχνη από αποτυπώματα καθώς και το υλικό από τις κάμερες για να διαπιστωθεί ποιος κινήθηκε στη συγκεκριμένη αποθήκη.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αναζητηθούν και πρόσωπα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο στρατόπεδο της Λέρου.

Από την Αντιτρομοκρατική απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, λέγοντας ότι «πρόκειται για κάτι δικό τους», υπονοώντας ότι υπήρχε «εσωτερικό χέρι» στην ενέργεια. Όπως μάλιστα τονίζεται, τα όπλα βρίσκονταν σε πολλά σακβουαγιάζ και δεν θα μπορούσε μόνο ένα άτομο να υλοποιήσει την κλοπή.

Υποψίες για «δουλειά από μέσα»

«Όπου υπάρχουν τέτοιου είδους πυρομαχικά και οπλισμός υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Συνεπώς λοιπόν το να προβεί κάποιος σε μία τέτοια ενέργεια, ο οποίος δεν γνωρίζει τι γίνεται, πρέπει να έχει πληροφόρηση εκ των έσω» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Α. Τζούμης, εκφράζοντας υποψίες για δολιοφθορά.

Οι στρατιωτικές Αρχές και η Αστυνομία με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Βασικά ερωτήματα είναι: πότε χάθηκαν τα όπλα, ποιοι είχαν πρόσβαση στην αποθήκη και αν έγινε λάθος στην καταμέτρηση.

Η τελευταία καταμέτρηση είχε γίνει τον Δεκέμβριο, συνεπώς θεωρείται ότι ο οπλισμός χάθηκε στους ενδιάμεσους μήνες. Εξετάζεται όμως και αν οι προηγούμενες καταμετρήσεις είχαν γίνει με τον σωστό τρόπο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ακερσεκοντ

    μάλιστα ,τελευταία καταμέτρηση είχε γίνει τον Δεκέμβριο, συνεπώς θεωρείται ότι ο οπλισμός χάθηκε στους ενδιάμεσους μήνες. Κάποιοι που ήξεραν ότι θα χάσουν την εξουσία πρόλαβαν και προμηθέυτικαν το υλικό και δεν είναι τυχαίο ότι συνέχεια οι αριστεροί κάνουν αναφορά σε ένοπλο αγώνα. περιμένετε και θα δείτε τι έχει να γίνει για να ξαναπάρει την εξουσία πάλι ο Σύριζα.

  2. avatar Κουφός Ντίνας

    Ποιος 17Νοεμβρίτης κρυβόταν στην Λέρο;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει