Αναγνωρίστηκαν ως ιαματικά τα Λουτρά στη Σαμοθράκη

Τα Θέρμα είναι το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του νησιού


ΕΛΛΑΔΑ
15:45
09/09/2019
Αναγνωρίστηκαν ως ιαματικά τα Λουτρά στη Σαμοθράκη
2
loading

Ως ιαματικά αναγνωρίζεται ο φυσικός πόρος «Ψαρόθερμα» στην περιοχή Θέρμα, του δήμου Σαμοθράκης, με απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ένα ζήτημα που εκκρεμούσε σχεδόν 4 χρόνια, αφού το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από τον Δήμο προ τετραετίας, στις 22 Δεκεμβρίου του 2015, όπως σημειώνει το υπουργείο.

Ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως υπέρθερμος, ισχυρά χλωρονατριούχος, ασβεστούχος, μαγνησιούχος, καλιούχος, ελαφρά βασικός, υπερτονικός, αλατούχος (αλιπηγή). Ο συγκεκριμένος ιαματικός πόρος θα χρησιμοποιηθεί για λουτροθεραπεία.

Τα Θέρμα (ή Λουτρά) είναι το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του νησιού, γνωστό για τις πηγές και το σπάνιο και ιδιόμορφο φυσικό περιβάλλον με κύρια χαρακτηριστικά τα ορμητικά νερά των ποταμών που σχηματίζουν καταρράκτες και μικρές λίμνες (βάθρες) και τη δασική βλάστηση. Ο οικισμός απέχει 13χλμ. από την Καμαριώτισσα και 400μ. από τις βόρειες ακτές, όπου υπάρχει το μοναδικό αλιευτικό καταφύγιο του νησιού και λειτουργούν δύο δημοτικά κάμπινγκ.

Η αναγνώριση του συγκεκριμένου πόρου ως ιαματικού θεωρείται πολύ σημαντική για τη θωράκιση του  νησιού ως προορισμού ιαματικού τουρισμού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ..ιαματικα;;;

    ..μηπως ειναι καλη ιδεα να φιλοξενηθπυν κ εκει οι ..μεταναστες που ερχονται απο τπυρκια; ο καραβομυλος ειναι κοντα στα καμμενα βουρλα..οποτε θα ηταν καλη ιδεα ενα χοτ σοτ εκει....

  2. avatar Μέτοικος

    Το χάος που επικρατεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, μπορείτε να το διορθώσετε; Τα δρομολόγια των πλοίων εκδίδονται μια μέρα νωρίτερα και το πλοίο είναι άγνωστο αν θα αναχωρίσει στην ώρα του ή με δυο ώρες καθυστέρηση. Τα πλοία είναι ασυντήρητα και με συνεχείς βλάβες. Για ποιο τουρισμό μιλάτε όταν ο τουρίστας δεν ξέρει πώς, πότε θα πάει και θα επιστρέψει; Όταν δεν ξέρει αν θα προλάβει το λεωφορείο ή το αεροπλάνο ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του και να φθάσει στον επόμενο προορισμό του. Τι να τα κάνω τα ιαματικά λουτρά, όταν στη συνέχεια θα με αρρωστήσει το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή επικοινωνία;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει