Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την ΔΕΗ, τα εσωτερικά προβλήματα και χρέη καθώς και τις λύσεις αντιμετώπισης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει.

Η αύξηση του τιμολογίου της περίπου 20% (ημερήσιο & νυχτερινό ρεύμα) και η μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 10% στο 5% από 1η Σεπτεμβρίου, λέγεται ότι θα απορροφηθούν από τις μειώσεις του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ (τέλος που αφορά στις ΑΠΕ).

Αυτό όμως δεν αληθεύει καθώς η μείωση του ΦΠΑ έχει ήδη εφαρμοσθεί στην ΔΕΗ και σε όλους τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος από την 1η Μαΐου!

Οι συνεπείς λοιπόν πελάτες της ΔΕΗ από ό,τι φαίνεται θα είναι και οι μεγαλύτεροι χαμένοι καθώς εκτός από τις αυξήσεις στην τιμή της kWh βλέπουν την έκπτωση συνέπειας να μειώνεται για 2η φορά.

Αναλυτικά οι αλλαγές για τα Οικιακά τιμολόγια:

Μείωση Έκπτωσης Συνέπειας από 10% στο 5%
Αναπροσαρμογή Τιμολογίων έως 19,5%
Έως 2000 kWh από 0,0946 σε 0,11058 (αύξηση 16,4%)
Πάνω από 2000 kWh από 0,10252 σε 0,11936(αύξηση 19,4%)
Νυχτερινό από 0,0661 σε 0,07897 (αύξηση 19,5%)
Ρήτρα Εκπομπών Ρύπων ως προληπτικό μέτρο από 1/11
Έκπτωση 50% στο ανταγωνιστικό σκέλος του ΚΟΤ για άτομα σε μηχανική υποστήριξη

Τι σημαίνει αυτό για την τσέπη σου:

Από 1η Σεπτεμβρίου θα αυξηθεί το κόστος σου στην ΔΕΗ και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το όφελός σου αν αλλάξεις πάροχο! Οι πάροχοι ρεύματος δίνουν την αίσθηση ότι δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τα τιμολόγιά τους (προς το παρόν τουλάχιστον) καθώς θέλουν να προσελκύσουν πολλούς από τους πελάτες της ΔΕΗ που θα αποχωρήσουν λόγω αυξήσεων. Επίσης, έχουν εφαρμόσει ΦΠΑ 6%.

Αν για παράδειγμα έχεις μία μέση κατανάλωση μίας τετραμελούς οικογένειας (περίπου 1600kWh / 4μηνο) τώρα πληρώνεις στην ΔΕΗ μόνο για το ρεύμα σου περίπου 140€ / 4μηνο. Αν η κατανάλωσή σου είναι αυξημένη στις 2100 kWh / 4μηνο τώρα πληρώνεις στην ΔΕΗ μόνο για το ρεύμα σου 198€ / 4μηνο.

Δες αναλυτικά στο διάγραμμα πόσο θα αυξηθεί στο κόστος σου στη ΔΕΗ και πόσα μπορείς να γλιτώσεις αλλάζοντας πάροχο:

Μεγάλη λοιπόν ευκαιρία για τον καταναλωτή της ΔΕΗ η αλλαγή σε ιδιώτη πάροχο καθώς όχι μόνο θα γλιτώσει την αύξηση των τιμολογίων και την μείωση της έκπτωσης αλλά θα έχει πολύ καλή τιμή kWh με ΦΠΑ στο 6%.

Αν σκέφτεσαι (και δικαίως) ότι ήρθε η στιγμή να δεις τις εναλλακτικές σου επιλογές, υπάρχει μία υπηρεσία που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στην αναζήτηση του κατάλληλου παρόχου για το σπίτι σου.

Στο energy-market.gr, θα ενημερωθείς αναλυτικά για τα προγράμματα και τις προσφορές των μεγαλύτερων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να επιλέξεις αυτόν που σε συμφέρει περισσότερο. Απλά, εύκολα και κατανοητά.

Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν και αναλαμβάνει για εσένα και όλη την διαδικασία αλλαγής ώστε να γλιτώσεις χρόνο και ταλαιπωρία.

Πάροχοι ρεύματος

Energy-market.gr