Η Ελλάδα παραμένει και φέτος ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη αποφασίσει πού θα παραθερίσει και, μάλιστα, έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τουριστικά πακέτα σε καλές τιμές.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντνέβνικ», με τίτλο «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει “μαγνήτης” για τους Σέρβους τουρίστες», οι ελληνικές παραλίες εξακολουθούν να αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή για τους Σέρβους. Μετά την Ελλάδα, το ενδιαφέρον των Σέρβων τουριστών στρέφεται στην Τουρκία και την Ισπανία.

Στο μεταξύ, σε άλλο άρθρο, στην εφημερίδα «Νόβοστι», αναφέρεται ότι «οι Σέρβοι είναι ήδη στις παραλίες» κι επισημαίνεται ότι, η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου, ενώ στην Τουρκία θα ξεκινήσει στις 25 του τρέχοντος μήνα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος τουριστικού πρακτορείου, φέτος αυξήθηκαν και οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων κατά 20% όπως και ο αριθμός των τουριστών που προγραμματίζουν τις διακοπές τους πολύ νωρίς προκειμένου να εξασφαλίσουν καλές τιμές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, ήδη από τον Απρίλιο να έχει πωληθεί το 40% των τουριστικών πακέτων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόλις 10%.