Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στο κέντρου του Αγρινίου, περίπου 150 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου , εκφράζοντας την αντίθεση τους στην πιθανή κατάργηση της κατάληψης δημοσίου κτιρίου που βρίσκεται στην περιοχή των δικαστηρίων.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και μετά από μήνυση που έχει κατατεθεί, καλούνται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα άτομα του χώρου, ως υπεύθυνα της κατάληψης. Παράλληλα το ζήτημα της κατάληψης έχει ανακινηθεί και από την Χρυσή Αυγή, με ερώτηση του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, γεγονός που προκαλεί επιπλέον αντιδράσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Για τους παραπάνω λόγους οι αντιεξουσιαστές που κάνουν λόγο για απόπειρα φίμωσης και κατάργησης ενός χώρου ελεύθερης έκφρασης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση που ξεκίνησε από την πλατεία Δημάδη και κατέληξε στην κατάληψη «Apertus», όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία. Οι παραπάνω εξελίξεις και η επίθεση που έγινε από αγνώστους τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου στις τζαμαρίες του κτιρίου, ήταν και οι λόγοι της σημερινής κινητοποίησης.