Τη δυνατότητα, σε συνεπείς ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) οι οποίοι είχαν χάσει το δικαίωμα για κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επανέλθουν στην ασφαλιστική κατηγορία της επιλογής τους, δίνει με απόφασή του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Με προηγούμενη υπουργική απόφαση (υπ’ αριθμ. Φ.80000/10255/334/06.06.2012), δίνεται σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, η δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας με τη βούληση του ασφαλισμένου.

Η νέα υπουργική απόφαση δίνει μία τελευταία ευκαιρία στους ασφαλισμένους που κατετάγησαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από τις 13 Ιουνίου του 2012 και έχουν χάσει, για οποιονδήποτε λόγο, το δικαίωμα της επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επανέλθουν με νεότερη αίτηση, εφόσον συντρέχουν και όλοι οι σχετικοί όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται.

Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ασκείται με αίτηση του ασφαλισμένου και ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2014.

Η κατάταξη στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο, μετά την ημερομηνία υποβολής της νέας αίτησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.